Kraften i snacket : effektfull kommunikation med tonåringar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
203
Utgivningsdatum
2021-09-14
Förlag
NovoVia Consulting AB
Illustrationer
Black & white illustrations
Dimensioner
12 x 152 x 228 mm
Vikt
273 g
Antal komponenter
1
Komponenter
23:B&W 6 x 9 in or 229 x 152 mm Perfect Bound on White w/Gloss Lam
SAB
Dofa
ISBN
9789198700541
Vanliga sökord
motiverande samtal MI
Kraften i snacket : effektfull kommunikation med tonåringar (häftad)

Kraften i snacket : effektfull kommunikation med tonåringar

Effektfull kommunikation med tonringar

Häftad, Svenska, 2021-09-14
326

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Handla för minst 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kraften i Snacket - Effektfull kommunikation med tonåringar ger vuxna teori, verktyg och praktiska exempel att vägleda tonåringar genom utmaningar, med hjälp av konstruktiva och positiva samtal. Samtalsverktyg finns till vuxna för att förmedla empati, stödja självbestämmande och autonomi samt öka tonåringars motivation till förändring. Oavsett om du är familjemedlem, lärare, kurator, tränare eller en annan viktig vuxen till en tonåring i din närhet, ger denna bok dig ökat självförtroende till att stödja tonåringar på bästa sätt, förbättra relationer genom effektiv kommunikation samt förhindra problem från att eskalera. I denna bok finns:
-En 3-stegs struktur: Utforska - Erbjuda - Utforska för att förbättra din kommunikation och relation med en tonåring. Upptäck ett sätt att lyssna på tonåringens perspektiv, förmedla ditt budskap respektfullt så att tonåringen kan ta till sig det, och kontrollera hur ditt budskap har uppfattats.
-Verkliga historier och samtalsexempel för att kunna tillämpa Motiverande samtal (MI) i ditt dagliga samspel med tonåringar. Lär dig att utveckla ett samarbete med tonåringen, förmedla acceptans och fokusera på styrkorna.
-Över 25 lättanvända praktiska övningar, tre quiz och 20 reflektionsfrågor för att utforska, förstå och tillämpa MI direkt i dina dagliga samtal med tonåringar, inklusive tips för att ta hand om dig själv för att kunna kommunicera effektivt med en tonåring.

Denna bok baseras på Motiverande samtal (MI) och Kognitivt beteendeterapi (KBT) som används för att hjälpa tonåringar som visar tecken på allvarliga problem, såsom självmordstankar, kriminellt beteende, drogmissbruk, alkoholproblem eller hög skolfrånvaro. MI är en beprövad samtalsmetod som utvecklades av två kliniska psykologer, William R. Miller och Stephen Rollnick. MIs respektfulla, empatiska och samarbetsinriktade kommunikationsstil syftar till att stärka en persons egen motivation och åtagande till förändring. Kognitiv beteendeterapi (KBT) är en framgångsrik behandlingsmetod som fokuserar på hur en persons tankar, känslor och handlingar styr och påverkar varandra samt involverar strategier till att ändra ohjälpsamt tänkande och/eller inlärda ohjälpsamma beteendemönster.

Den här boken hjälper dig att stödja tonåringar och unga vuxna (mellan 12 och 21) till att uppnå långvariga positiva förändringar. Boken är en resurs för lärare, familjemedlemmar och socionomer att använda MI för att främja välbefinnande hos tonåringar. Den här boken ger dig en unik möjlighet att investera i en tonårings framtid med prisvärda tjänster, fokuserade på förebyggande insatser.

Vad säger experter inom skolan
Jennifer Ollis Blomqvists Kraften i Snacket - Effektfull kommunikation med tonåringar ger föräldrar, kuratorer eller andra vuxna i tonåringars liv en utmärkt guide för att förbättra hur man kan ha autentiska samtal som skapar kontakt, undvika konflikter eller maktkamp och hjälpa tonåringar att hitta sin egen drivkraft för att bestämma och göra det som är bäst för sin egen skull. De praktiska övningarna i boken gör processen att lära sig Motiverande samtal (MI) enklare på ett självbekräftande och medvetet sätt.- Richard Rutschman, EdD, Co-författare av Motiverande samtal i skolan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kraften i snacket : effektfull kommunikation med tonåringar
  2. +
  3. Glukosrevolutionen : balansera ditt blodsocker och förändra ditt liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Glukosrevolutionen : balansera ditt blodsocker ... av Jessie Inchauspé (kartonnage).

Köp båda 2 för 565 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jennifer Ollis Blomqvist

  • Lighthouse conversations : being a beacon for teens

    Jennifer Ollis Blomqvist

    Lighthouse Conversations. Being a Beacon for Teens provides adults with the theory, practical examples, and tools to guide teens through challenges using constructive and positive conversation. Conversational tips are provided to convey empathy, s...