Ditt ansvar för klimatet : en moralfilosofisk essä (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2021-08-25
Förlag
Ad hoc förlag
Dimensioner
205 x 130 x 11 mm
Vikt
220 g
SAB
Dg
ISBN
9789198701852

Ditt ansvar för klimatet : en moralfilosofisk essä

Häftad,  Svenska, 2021-08-25
147
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vem ska egentligen lösa klimatkrisen? Är det du och jag som individer, eller är det ett kollektivt ansvar? Samtidigt kan man undra om inte enskilda utsläpp är så små att de är moraliskt obetydliga. Kan vi i så fall bortse från dem?

Och hur är det med risken för katastrofala konsekvenser av global uppvärmning? Mycket tyder på att riskerna är allt annat än små. Då kan man undra om vi inte för länge sedan borde ha försäkrat oss mot de värsta utfallen. Det gör vi ju i andra sammanhang, så varför inte när det gäller klimatet?

Dessutom skulle de flesta sociala dilemman kunna undvikas om vi oftare bortsåg från vårt egenintresse. Då är frågan, borde vi kanske bli mindre egoistiska?

Det här är några av de frågor som diskuteras i boken. Vi behöver förstå dem bättre för att kunna lösa de moraliska problem som klimatkrisen ger upphov till.

Anders Hansson (f. 1979) har tidigare skrivit en rad böcker om moralfilosofi. Senast i "Vad moralen kräver" (Daidalos 2020), och om Derek Parfits moralfilosofi i "Vad vi har mest skäl att göra" (Daidalos 2019). Innan dess "Aristoteles etik" (Daidalos 2016) och en längre studie om likheterna mellan Aristoteles, Kant och Sidgwick i "Tre slags etiska teorier?" (Thales 2018). Han har även översatt Derek Parfit, Elizabeth S. Anderson och H. A. Prichard till svenska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ditt ansvar för klimatet : en moralfilosofisk essä
  2. +
  3. Den trotsiga jorden : människans öde i antropocen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den trotsiga jorden : människans öde i antropocen av Clive Hamilton (inbunden).

Köp båda 2 för 357 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Hansson