Marsipan och tankemysteriet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
88
Utgivningsdatum
2021-10-08
Förlag
Dennis Westerberg Konsult AB
Medarbetare
Ihreborn, Elin (red.) / Sjölin, Anna (form)
Illustratör/Fotograf
Anna Sjölin
Dimensioner
216 x 153 x 12 mm
Vikt
260 g
SAB
uDokb
ISBN
9789198703825

Marsipan och tankemysteriet

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-10-08
158
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Många barn plågas av oro, ängslan och dålig självkänsla. Det rör sig ofta om en rädsla för att inte räcka till eller för att hamna utanför gemenskapen. Otäcka tankar som barnet inte lyckas bli av med. Tankar som ger obehagliga känslor i kroppen.

Men det finns ett sätt att ta sig ur tankesnurran - att bli fri från det obehag som känns i magen. Marsipan, bokens hjälte, går först och visar vägen.

Marsipan och tankemysteriet är en kul och knasig berättelse - på ytan - men med ett hoppfullt och hälsosamt budskap bortom orden.

I takt med att bokens huvudkaraktär Marsipan tar sig an tankemysteriet, guidas läsaren till insikter som gör att oroande tankar får mindre utrymme, och att välmående, självförtroende och inre balans, i stället får chans att växa.

När läsaren lär sig att förstå, att de tankar som ställer till det, inte är så verkliga som de verkar vara, tenderar tankarna nämligen att skingras. Det som tar plats är sinnesfrid, ro och klokhet.

På ett lättsamt och inspirerande sätt, hjälper Marsipan-berättelsen ditt barn att bli fri från oroande tankar, så att livet framöver kan levas fullt ut.

Boken rekommenderas av psykologer, psykiatriker och kuratorer.

"En lättläst och humoristisk bok om hur oroliga tankar kan orsaka jobbiga känslor. En pedagogisk berättelse som smugits in i en detektivhistoria." [Johan Stiernstedt, psykiater och leg. psykoterapeut]

"Äntligen en bok som förklarar för barn och deras föräldrar hur tankar kan ta över i våra liv och ibland fa° oss att må° riktigt dåligt." [Christina Åkerberg, socionom och skolkurator]
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Marsipan och tankemysteriet
 2. +
 3. Känsloboken : för dig som går på lågstadiet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Känsloboken : för dig som går på lågstadiet av Reyhaneh Ahangaran (inbunden).

Köp båda 2 för 347 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Marsipan och tankemysteriet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig, humoristisk och informativ
  Marias bokhylla, 14 december 2021

  Den här boken är egentligen ett stort samarbete mellan berättarrösten och Marsipan, för det är berättaren som hela tiden för boken framåt och hjälper Marsipan att komma fram till varför tankar både kan hjälpa och stjälpa oss.

  Det är fullt av humor och små sidovägar som får oss att glömma det stora mysteriet ett tag, men som ändå hjälper berättelsen framåt. Berättaren är pedagogisk och humoristisk och jag älskar Marsipans små inhopp.

  När man läser boken, blir det uppenbart at... Läs hela recensionen

 2. Tänkvärd bok!
  Anna J , 24 november 2021

  Mycket bra bok att läsa tillsammans, både barn och vuxna har glädje av att läsa den här välskrivna boken. Rekommenderas varmt!

 3. Viktig bok för barn
  Margaretha Bruhn, 22 oktober 2021

  Dennis berättar klokt och roligt om
  vad som händer när vi tänker. Den här kunskapen skulle alla barn behöva för att förstå varför de inte ska tro på sina tankar och ta dem på för stort allvar.
  Kunskapen kan förhindra mycket ångest och annat lidande i vuxen ålder. En tanke är ju bara en tanke dvs ingenting!
  Dennis övriga böcker har gett mig många aha-upplevelser.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Dennis Westerberg