Tillsammans i mörker (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
381
Utgivningsdatum
2022-02-14
Förlag
it-lit
Dimensioner
205 x 140 x 38 mm
Vikt
580 g
SAB
Hc
ISBN
9789198703986
Tillsammans i mörker (inbunden)

Tillsammans i mörker

Inbunden,  Svenska, 2022-02-14
239
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Millennieskiftet.

Två hemligt förälskade tonårsflickor tillbringar sommardagarna vid ett kalkbrott. I en fjällstuga hundratrettio mil norrut sover sektledarens tvillingar tätt ihop på en renfäll. Kristian, Jonna och Ankan tar nattbussen hem till Skokloster. I Göteborg kliver Aidan och Hanna in på författarskolan med landsbygdslera på skorna. Lollo och Eileen delar ett studentrum i Skövde, de drömmer om storstadsliv, framgång och kärlek och kanske är just kärlek den enda vägen uppåt?

Tjugo år senare har deras öden tvinnats samman.

På ett evakuerat hotell i Östersund inväntar två kvinnor tecken från Gud medan bombroboten närmar sig sprängladdningen. På ett annat hotellrum har en bibliotekarie skrivit klart sitt manus och beställt sin egen gravsten. På en skogsstrand smörjs en rostig revolver med läppglans. En avdankad poet, hög på sin senaste förälskelse, strosar genom ett Köpenhamn i beredskapsläge. Någon han redan glömt kryper ihop på soffan för att blöda ur sig hans foster.

Tillsammans i mörker är en berättelse om människoliv som binds ihop av kärlek, sex, sorg och skam, på resan genom ett Sverige fullt av krossade hjärtan och envisa drömmar.

--

Hanna-Linnea Rengfors är född i Skokloster 1981. Hon debuterade våren 2020 med diktsamlingen Närhetsprincipen, som hösten samma år följdes upp med romanen Candy.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tillsammans i mörker
  2. +
  3. Candy

De som köpt den här boken har ofta också köpt Candy av Hanna-Linnea Rengfors (pocket).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hanna-Linnea Rengfors