Diane Arbus: Fotograf (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
747
Utgivningsdatum
2023-10-03
Förlag
Textat bokförlag
Översättare
Sandra Gustafsson
Dimensioner
226 x 151 x 46 mm
Vikt
1074 g
SAB
Inz Arbus, Diane
ISBN
9789198712438

Diane Arbus: Fotograf

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2023-10-03
287
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En helt otrolig och häpnadsväckande detaljrik redogörelse av ett liv fullt av nyanser och motsägelser. Vildis bokvrå

En fantastisk ny biografi ... omsorgsfullt genomarbetad och välskriven. Philadelphia Inquirer

Diane Arbus: Fotograf är en fängslande biografi som ger liv åt flickan, tonåringen och kvinnan Diane. Vi får följa ett viljestarkt och säreget barn som växte upp till en imponerande fotograf med ett orubbligt mod. Arbus närmade sig motiven på ett sätt som har inspirerat flera generationer av fotografer. Bilderna är spännande och skakande på samma gång, vilket gör att de stannar hos oss. Varför fascinerades hon av de här personerna? Och vad hade hon som fängslade dem?

Det går inte att förstå den suggestiva kraften i Arbus fotografier utan att utforska hennes liv, och Lubow har kritiskt granskat fotografierna och hennes unika perspektiv. Hans bok bygger på intervjuer med Arbus vänner, älskare och kollegor samt tidigare opublicerade brev och avslöjar viktiga delar av hennes liv som har varit okända eller obekräftade. Han följer skickligt Arbus utveckling från att vara förmögen, sexuellt brådmogen och hämningslös, till att först bli en framgångsrik modefotograf i New York och sedan en porträttfotograf som lockade fram hemligheter från motiven. Lubow upptäcker att Arbus starka behov av att inte bara se sina motiv utan att även bli sedd av dem, fick henne att komma dem väldigt nära, vilket ledde till en ny typ av porträttbilder.

Diane Arbus: Fotograf rensar bort klyschorna som länge har omgett Arbus och hennes verk, och är en mycket gripande biografi om en enormt inflytelserik fotograf.

Storartad, inkännande, men skoningslös. New York magazine

Arthur Lubows fängslande nya biografi om den banbrytande fotografen Diane Arbus visar verkligen hur en konstnärs känslomässigt bräckliga tillstånd kan användas till något enastående. Makalöst skickligt gjort ... Lubow är en begåvad och lyhörd författare.The Washington Post

Storslagen, rörande närgången ... Ett omfattande verk. USA Today
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Diane Arbus: Fotograf
 2. +
 3. Spion och förrädare : Kalla krigets största spionhistoria

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spion och förrädare : Kalla krigets största spi... av Ben Macintyre (pocket).

Köp båda 2 för 376 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Diane Arbus: Fotograf. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket rörande biografi
  Josefin, 1 mars 2024

  Jag kände inte till mycket om hennes liv, fotona har jag sett genom åren, men det var verkligen intressant hur hon blev fotograf, hon verkade vara en väldigt speciell person. Kul att få veta mer om hennes bakgrund och familj.

 2. Bok om fotograf utan foto...
  Christian Lentz, 26 februari 2024

  Köpte den eftersom jag tycker om Arbus fotografier, och förutsatte att en bok om en känd fotograf skulle vara full med hennes foton. Icke. 750 sidor utan ett enda foto av henne, bara några dåliga foton på henne mitt i boken.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Arthur Lubow

 • Diane Arbus

  Arthur Lubow

  Diane Arbus was one of the greatest photographers of the last century. Her portraiture of freaks, circus performers, twins, nudists and others on the social margins connected with a wide public at a deep psychological level. Her suicide in New Yor...

 • Man Ray

  Arthur Lubow

  A biography of the elusive but celebrated Dada and Surrealist artist and photographer connecting his Jewish background to his life and art Man Ray (18901976), a founding father of Dada and a key player in French Surrealism, is one of the central a...