Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (290.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Björn Bengtsson
Utgivningsdatum
2023-11-13
Förlag
Textat Bokförlag
Översättare
Sandra Gustafsson
ISBN
9789198712520

Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda Ljudbok

(75 röster)  |   Läs 8 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-11-13

Styckköp

166
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Den är oerhört rolig även när vi befinner oss i totalt mörker. - Svenska Dagbladet

Nominerad till Storytel Awards 2024

"Hej, jag heter Matthew, fast du kanske känner mig under ett annat namn. Mina vänner kallar mig Matty. Och jag borde vara död."

Så börjar den fascinerande berättelsen om den hyllade skådespelaren Matthew Perry som tar oss med på en resa från barndomens ambitioner till berömmelse, missbruk och tillfrisknande efter att ha svävat mellan liv och död.

Innan alla sjukhusbesök och perioder på rehab var Matthew en femåring som reste ensam från Montreal till Los Angeles mellan sina separerade föräldrar. Den fjortonårige Matthew var en nationellt rankad tennisstjärna i Kanada, och den tjugofyraårige Matthew fick en eftertraktad roll som en av huvudrollsinnehavarna i det omtalade pilotavsnittet av Vänner.

Den är oerhört rolig även när vi befinner oss i totalt mörker. Svenska Dagbladet

I den här boken berättar han på det hjärtliga och roliga sättet som bara han kan om den splittrade familjen där han växte upp, hans längtan efter bekräftelse som slutligen gjorde honom berömd och tomrummet som inte kunde fyllas ens när hans största drömmar gick i uppfyllelse. Men han beskriver också lugnet som han har hittat i nykterheten och hur han känner inför att Vänner idag finns över hela världen.

Med sin karakteristiska humor beskriver han uppriktigt och insiktsfullt den livslånga kampen mot missbruket och hur han hamnade där trots att han till synes hade allt.

Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda är en personlig, avslöjande och oförglömlig memoar, men även en utsträckt hand till alla som strävar efter nykterhet.

Matthew Perry dog den 28 oktober 2023. Han blev 54 år.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sådär
  -, 4 juni 2024

  Hade hoppats på mer anekdoter och situationer. Men fick istället en samling tankar i ett något överdramatiskt språk.

 2. Ointressant och meningslös
  Kiri, 12 mars 2024

  Upprepningar, självömkan och självgod sammanfattar den här personen och hans historia. En mycket ointressant livshistoria, det bästa med boken var när den var slut.

 3. Svårt att hänga med
  -, 6 mars 2024

  Svårt att hänga med i turerna med alla medicindoser, flickvänner och kändisar inom filmbranschen. Men kanske speglar det kaoset hos en person med starkt beroende och missbruk av alkohol, läkemedel och nikotin. Finns ett par fina skildringar från inspelningarna av Friends, men det är bara kort.

 4. En bra och innehållsrik bok.
  -, 5 januari 2024

  En bok som berör. Får en inblick i hans liv.

 5. Hårt liv
  -, 4 januari 2024

  Så brutalt och tragiskt vad droger och beroende gör med folk. amen

 6. Rå, naken & ärlig
  -, 31 december 2023

  Så viktig, så ärlig och ett bevis på att pengar och berömmelse INTE gör dig automatiskt lycklig. Tack Matty. Denna bok kommer hjälpa så många. Men så sorglig, med facit i hand. Du mådde bra, var lycklig, såg framåt för första gången i ditt liv....

 7. Fruktansvärd
  -, 27 december 2023

  PMG vilken smörja! Det är en förvisso tragisk levnadshistoria som Matthew väljer att berätta/ bekänna, men det finns bra och dåliga sätt att förtälja ett livsöde. Det här är sämst, när han vältrar sig i självömkan och ursäkter om varför det blev som det blev. Skylla på alla runtomkring sig, och ständigt upprepa sig. Förvisso blev det många återfall, men måste han berätta om alla? Ett tips: Läs inte boken!!

 8. Ett gripande människoöde
  -, 26 december 2023

  Otroligt bra uppläst. Sorglig men lärorik

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Matthew Perry