Sorgen över Bagdad (arabiska) (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Arabiska
Antal sidor
242
Utgivningsdatum
2022-12-27
Upplaga
1
Förlag
Maizar förlag
Dimensioner
210 x 148 x 16 mm
Vikt
316 g
SAB
H
ISBN
9789198713619

Sorgen över Bagdad (arabiska)

Häftad,  Arabiska, 2022-12-27
287
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Adam jobbar som väktare i bårhuset i Bagdad, han hittar sig själv mitt i tunneln av tragiska och mörka historier som Irak och irakier har genomlevt i decennier. Konstiga och fasansfulla historier som utspelar sig i en mystisk och skrämmande atmosfär får läsaren att påbörja en fartfylld resa. Resan börjar från Bagdads bårhus i Bab Al Muazzam via Al Mutanabi gatan för att sen gå in i en mörk tunnel under staden där man hittar zombier, döda utan gravar och rymlingar från stadens bårhus.

Adam beger sig ut med en pojke för att till slut finna sig själv på Tahrirtorget mitt i stadens centrum. Han blir ett vittne till oktober upproret samtidigt som staden klär sig i sorg. Romanen avslöjar och skildrar det brutala och vansinniga våldet som brukas mot de fredliga demonstranterna. Läsaren får också lära sig mer om besattheten av makt och förtryck och om människans komplexa inre.

Om författaren: Han föddes 1955 och har doktorsexamen i modern historia. Han är en tysk medborgare av irakiskt ursprung. Författaren behärskar flera språk och anses vara bland de mest framstående romanförfattarna i arabländerna. Burhan Shawi har gett ut elva romaner och många samlingar poesi på arabiska samt böcker översatta från andra språk till arabiska. Hans verk är oftast bland de bäst säljare på försäljningslistor i arabiska länder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sorgen över Bagdad (arabiska)
  2. +
  3. Detaljerna (arabiska)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Detaljerna (arabiska) av Ia Genberg (inbunden).

Köp båda 2 för 585 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Burhan Shawi

  • Bårhuset i Bagdad

    Burhan Shawi

    "Bårhuset i Bagdad" är en roman som skildrar det skrämmande och mardrömslika verkligheten som Iraq har genomgått i skuggorna av det sekteriska innebördskriget. Man får följa historian om Adam, en fattig ung man som arbetar som vakt på bå...