Feminism och liberalism (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
104
Utgivningsdatum
2023-07-07
Förlag
Ad hoc förlag
Översättare
Anders Hansson
Originaltitel
The Feminist Critique of Liberalism
Dimensioner
8 x 159 x 107 mm
Vikt
125 g
SAB
Ohja,Ocgc
ISBN
9789198719024

Feminism och liberalism

Häftad,  Svenska, 2023-07-07
159
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kanske tänker man inte på liberalismen som en feministisk teori. Som Martha Nussbaum skriver har många tänkt att den i bästa fall bortser från kvinnors intressen, i värsta fall att den medvetet underminerar kvinnors behov och målsättningar. En del feministiska tänkare har till och med försökt definiera feminismen i motsats till liberalismen.

Men Nussbaum framhåller att man än så länge bara har börjat se liberalismens radikala feministiska potential. Dess vision har alltid varit radikal, och den kan och bör leda till social revolution.

Martha C. Nussbaum är en av världens mest kända filosofer med enorm bredd och omfattande utgivning. Hon har skrivit mer än tjugofem böcker, redigerat över tjugo, och publicerat mer än femhundra tidskriftsartiklar. Utöver det har hon tilldelats i princip alla stora utmärkelser man kan få som filosof, däribland Berggruen Prize for Philosophy and Culture (2018), och the Holberg Prize (2021). Hon är Ernst Freund Distinguished Service Professor of Law and Ethics vid University of Chicago och har tidigare undervisat på Harvard, Brown och i Oxford.

"Det finns en självklarhet i språket, som på inget sätt stänger in det
filosofiska friutrymmet, men som skapar en begriplighet och logik i texten. ... Det är sympatiskt och medryckande ... Det är inte svårt att förstå hennes genomslagskraft hos en bred publik efter att ha läst Feminism och liberalism." BTJ-häftet nr 18, 2023
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Feminism och liberalism
  2. +
  3. Rädda dig själv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rädda dig själv av Fadumo Hasan, Hanna Welin (inbunden).

Köp båda 2 för 208 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martha C Nussbaum