Ollaanko Joron jäljillä (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Finska
Serie
1
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
101
Utgivningsdatum
2021-11-13
Upplaga
1
Förlag
Svedbacka Bokförlag
Originaltitel
Ollaanko Joron jäljillä
Dimensioner
22 x 15 x 10 mm
Vikt
10 g
ISBN
9789198739701
Ollaanko Joron jäljillä (kartonnage)

Ollaanko Joron jäljillä

Kartonnage Finska, 2021-11-13
214
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Tyhjästä on paha nyhjäistä...

Tähän Norsu Toitottaa-lehteen oli tarkoitus saada jokin muu juttu kuin suomiseuraa koskettava. Vaan ajatus ei juokse eikä juttua synny. Eli niinkuin Suomessa sanotaan: tyhjästä on paha nyhjäistä. Niin on tässäkin tapauksessa. Kun on tyhjä pää, ei ajatus kulje puhumattakaan, että kirjoittaisi ajatuksen tähän koneeseen. Ja nyt on näin pahasti käynyt.
Istun näet Vikinglinjan laivalla, Mariella taitaa olla paatin nimi. Ikkunattomassa hytissä ei voi edes katsella maisemia. Silloin tällöin kuuluu laivan kovaäänisestä jokin mainospala: Tule tänne, täällä leikitään, tai mene taxfree-kauppaan siellä on tarjous. Ja jos ostat kolme pulloa tätä niin saat neljännen pullon sitä ilmaiseksi. Arvaus ei juuri koskaan osu oikeaan, niinpä jätin pullottelut sikseeen.
No miksi menen Suomeen näin keskellä kesää - Täällähän on laiva ihan tupaten täynnä, ollaan parhaassa kesälomavauhdissa. Ja muutenkin on kansaa liikkeellä loputtomasti. Joo, kerroin jo aikaisemmin, että minulla oli kaksi sisarta - molemmat minua vanhempia - ja kumpikin siirtyi manan majoille kolmen viikon välein. Menneen kevään aikana kävin hautaamassa kummankin. Sitten seurasi asiatietojen kerääminen ja niiden perusteella olin sitten perukirjan tekijä. Minulla oli muuten aika vanhanaikainen käsitys perukirjasta. Luulin sen olevan perunkirja, mutta Suomen veroviraston kotisivua lukiessani huomasi n virheelli-syyden ja korjasinkin en välittömästi. Eli perukirja, ilman sanan keskellä ollutta n-kirjainta eikä mitään muuta. Tämä matka on juuri perukirjan valmistumisen seurauksien toteuttamista. Eli kuka perii mitäkin. Vai joudutaanko me perilliset maksamaan jotain ?
No vaikuttaa siltä, etteivät perilliset joudu maksamaan mitään, joskin perittävät varatkaan eivät olleet suuren suuria. Taitaa tulla ns fifty-fifty tilanne.
Taas pauhaa kovaääninen tuolla laivan pitkällä käytävllä. Nyt myydään taas jotain halvalla, eli merihinnoilla. Ne ovat tänään monasti selvästi maissa maksettavien hintojen yläpuolella. Mutta merihintoja kuitenkin, nehän myydään merellä. Ja meiltä matkaajilta yritetään nyhtää viimeisetkin rahat. Onhan kyseessä merihinnat.
Muuten, taidan lähteä tästä iltakahville. Voit sinäkin keittää kupposen kahvia ja nauttia siitä. Tässä tyhjästä on paha nyhjäistä-tarinassa ei ole kovinkaan paljoa nauttimista niin, että nauti kahvista, elämästä ja kesän lämmöstä niinkauan kuin sitä piisaa.
Sinulle hyvä lukija: Suurkiitos, että jaksoit lukea tämän tyhjän tarinan loppuun. Yritän parantaa tapani seuraavaan kertaan mennessä.
jussi
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ollaanko Joron jäljillä
  2. +
  3. Päiväkirja rintamalta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Päiväkirja rintamalta av Maija Kitunen (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »