Julens växter, smaker och dofter : medicinhistoriska och kulturella funderingar (inbunden)
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
134
Utgivningsdatum
2022-11-14
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Medarbetare
Langenskiöld, Peder (red.) / Brodén, Karin (form)
Dimensioner
240 x 195 x 18 mm
Vikt
650 g
SAB
Mzaj-c
ISBN
9789198744156

Julens växter, smaker och dofter : medicinhistoriska och kulturella funderingar

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2022-11-14
243
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Glögg, julstjärna, saffran och kryddnejlikor. Bland mycket annat självklara inslag i vårt julfirande. Men varifrån kommer dessa kryddor och växter? Och på vilket sätt ingår de i våra traditioner? I Julens växter, smaker & dofter finns svaren.

Myrra var till exempel en gång i tiden ett mytomspunnet läkemedel. Pomerans hjälpte magen när den var i olag, grankåda kunde användas som sårsalva och misteln var inte bara något man kysstes under.

Lars-Erik Appelgren är veterinär och professor emeritus i farmakologi vid Sveriges lantbruksuniversitet. Under sin verksamma tid som lärare och forskare har Appelgren publicerat drygt 100 vetenskapliga arbeten i internationella tidskrifter. Efter pensioneringen 2001 har publiceringen främst rört veterinärmedicinsk historia med fokus på grundaren av veterinärmedicinen i Sverige, Peter Hernquist, och hans efterlämnade handskrifter och det av honom grundade Boskapsapoteket. Boken Boskapsapoteket fanns det bot för sot? gavs ut i egen regi 2016. 2019 tilldelades Lars-Erik Appelgren Region Uppsalas medicinhistoriska stipendium för att under många år utfört ett mycket betydelsefullt arbete för att lyfta fram ett viktigt men ofta förbisett område av medicinhistorien: veterinärmedicinen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Julens växter, smaker och dofter : medicinhistoriska och kulturella funderingar
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 322 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars-Erik Appelgren

  • Humanimalt : oss djur emellan i medicin och samhälle

    Lars-Erik Appelgren, Henrik Björck, Elin Björk, Motzi Eklöf, Marianne Elvander

    Humanmedicin möter djurmedicin i en rad högaktuella historiska fallstudier. Forskare skriver kort och spännande - både roande och oroande - om epidemier, vaccination och dissektion, om mat, medicin och bot ur historiskt och nutida perspektiv. De s...