Coronasamlingen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2022-06-08
Förlag
Statens konstråd
Dimensioner
250 x 200 x 15 mm
Vikt
530 g
ISBN
9789198747164

Coronasamlingen

Häftad,  Svenska, 2022-06-08
119
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
STATENS KONSTRÅD HAR sedan starten 1937 stöttat det svenska konstlivet genom inköp av verk och uppdrag till konstnärer, samtidigt som konsten har gjorts tillgänglig för fler. I dag består den statliga konstsamlingen av mer än 100 000 verk. De flesta av dem finns utplacerade på statliga arbetsplatser runt om i landet, som universitet, tingsrätter och lokala skattekontor. Men samlingen förgrenar sig även till mindre publika platser, som häkten, fängelser och rättsmedicinska utredningsenheter. Det betyder att konsten möter medborgare på många olika sätt och i många skilda sammanhang.

År 2021 fick Statens konstråd 25 miljoner kronor av regeringen för att förvärva ny konst, vilket resulterade i över 500 ytterligare konstverk av 350 konstnärer. I arbetet med Coronasamlingen har Statens konstråd köpt verk från konstnärer som arbetar i hela landet med olika former av uttryck, och som representerar olika generationer med varierande bakgrunder. Samtliga konstnärer och inköpta verk presenteras i slutet av den här publikationen, och 60 av dem har lyfts med bild och text för att förmedla en djupare känsla för samlingens helhet. För trots att samlingen inte speglar något statistiskt genomsnitt av den svenska konsten anno 2021 , så skär den ändå genom vårt konstliv i många oväntade riktningar och på ett oanat djup.

Bland de nyinköpta verken finns en mångfald av berättelser att lyssna till. Här finns bredd och styrka, livskraft och rikedom. Vårt konstliv sjuder, och med Coronasamlingen får den samtida konsten ett ännu starkare uttryck i våra offentliga rum, och ger fler möjligheten att möta den i sin närmiljö.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Coronasamlingen
  2. +
  3. Livslång rörelse : en essä om Ola Billgrens konstnärskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livslång rörelse : en essä om Ola Billgrens kon... av Douglas Feuk (häftad).

Köp båda 2 för 386 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karolina Modig