Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2023-02-15
Förlag
The Book Affair
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
180 x 110 x 17 mm
Vikt
154 g
SAB
Hc
ISBN
9789198764642

Leons bok : en kärlekshistoria

(3 röster)
Pocket,  Svenska, 2023-02-15
65
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Leon Bialek är sjuttio år när hans fru Rakel dör. Utan barn är han ensam kvar med minnet av ett liv han inser saknat full mening. När det judiska sorgeåret är över tar han därför åter kontakt med Anna. Femtio år tidigare hade hon rasat in i Leons liv som den stora kärleken. Och också öppnat dörren till det svenska samhället. En värld som Leon med två förintelseöverlevande föräldrar mest sett på avstånd. Med Anna får Leon fira påsk och midsommar på riktigt. Och Anna får fira de judiska helgerna hemma hos Leons föräldrar. Kärleken och det ständigt pågående samtalet mellan Anna och Leon framstår som evig. Men det är ändå något som skaver. Leon vill få judiska barn. Måste få judiska barn. Och när Leon vid en middag med vännerna försäger sig en gång för mycket får Anna nog och flyr. Från Leon. Från Sverige.

Femtio år senare har Leon fått insikt. Han måste få tag på Anna. Ge deras kärlek en andra chans. En sista chans. Men frågan är om Leon väntat för länge. I Leons bok får vi följa en andra generationens förintelseöverlevande. Hans tankar om livet som varit. Och hans planer på livet som väntar. Kärleken.

Leons bok är Gabriel Francke Rodaus debutroman. Det är en bok om kärlek. Men det är också en bok om att inte riktigt passa in. Gabriel Francke Rodau har en bakgrund inom svenskt näringsliv där han under femton års tid har arbetat med det skrivna ordet. Först som kommunikationsrådgivare och senare som kommunikationschef på en av Sveriges största banker. Men han är också uppvuxen i det judiska Stockholm. En stad i staden. Gabriel Francke Rodau är själv tredje generationens förintelseöverlevande. I Leons bok applicerar han sina egna tankar på en annan person - i en annan generation och i en annan situation.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Leons bok : en kärlekshistoria
 2. +
 3. En kvinnas frigörelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt En kvinnas frigörelse av Édouard Louis (pocket).

Köp båda 2 för 154 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gabriel Francke Rodau

 • Lydias liv

  Gabriel Francke Rodau

  Vad vet vi egentligen om våra föräldrar? Hur hanterar vi vetskapen att de ligger för döden och hur lagar man en familjerelation innan det är för sent? Det är frågor som utforskas i romanen Lydias liv , en bok om sorg och förlust, familjehemlighete...

 • Leons bok

  Gabriel Francke Rodau

  Leon Bialek är sjuttio år när hans fru Rakel dör. Utan barn är han ensam kvar med minnet av ett liv han inser saknat full mening. När det judiska sorgeåret är över tar han därför åter kontakt med Anna. Femtio år tidigare hade hon rasat in i Leons ...