Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2023-04-05
Förlag
The Book Affair
Medarbetare
Lyth, Annika (form)
Dimensioner
190 x 140 x 18 mm
Vikt
278 g
SAB
Dodf
ISBN
9789198764727

Om kärlek : konsten att älska

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2023-04-05
229
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Den rikskända prästen Olle Carlsson skriver tillsammans med sin livskamrat, journalisten Fotini Carlsson, om det tidlösa ämnet kärlek. I reflektioner, personliga berättelser och med inspiration från allt mellan antiken, Bibeln och populärkulturella uttryck sätter de fingret på vår tids livslögner och kärlekens oanade möjligheter. Om kärlek är hoppingivande, stärkande, tillåtande och skänker livsmod. För störst av allt är kärleken!

Alla söker vi efter kärlek, men vad är egentligen kärlek? Är kärlek bara en känsla eller är den något man faktiskt gör? Är kärlek att följa sitt hjärta, även om det kan skapa oro hos andra? Vad händer om man tar till sig den ofattbara sanningen att man är alltigenom vacker, fullständigt accepterad och älskad precis som man är om man vågar lyssna på sin egen inre röst istället för att bara se till ytan?

Boken är fylld med Olles och Fotinis frågor att reflektera kring, samt citat att kontemplera och finna djupare mening i. Med Olle Carlssons praktiska teologi, baserad på värme, gemenskap och medkänsla blir det så mycket lättare att vara medmänniska och att både våga väcka kärlekens kraft inombords och rikta den utåt. Så ta boken till ditt hjärta och låt den bli en hoppingivande vän i både goda och svåra stunder.

Olle Carlsson är prästen som gjorde sig känd som publikdragare i Svenska kyrkan. Under många år ledde han arbetet som präst och kyrkoherde i landets mest välbesökta församling på Södermalm i Stockholm med överfulla gudstjänster och banbrytande sociala och kulturella projekt. Han är också författare till ett tiotal böcker om livsfrågor, andlighet och tro såsom Kristendom för ateister, Livsstegen 12 steg till inre hälsa och Just idag 365 tankar för sinnesro. Idag verkar han som författare, föreläsare och teologisk ledare i Kontempel.

Fotini Carlsson är journalist och medförfattare till flertalet av Olle Carlssons böcker. Paret har även initierat det rikstäckande självhjälpsprogrammet Livsstegen och retreatcentret Kontempel tillsammans.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Om kärlek : konsten att älska
  2. +
  3. Livsstegen : 12 steg till inre hälsa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livsstegen : 12 steg till inre hälsa av Olle Carlsson, Fotiní Carlsson (inbunden).

Köp båda 2 för 466 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Om kärlek : konsten att älska. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Om Kärlek...
    Lena Bengtsson, 12 december 2023

    ...är en bok som är högst aktuell i den tid vi lever i. Olles text ger hopp och anvisningar om att vara en kärleksfull medmänniska, nu, då och alltid. Den ger oss också en historisk återblick genom att beskriva de Gamla Grekernas åtta olika kärleksbegrepp. Läs den och ta texten till Ditt hjärta!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna