Glukosrevolutionen : balansera ditt blodsocker och förändra ditt liv (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
289
Utgivningsdatum
2022-12-27
Förlag
YourLife Books
Översättare
Carina Nunstedt
Originaltitel
Glucose Revolution - The Life-changing Power
Dimensioner
216 x 141 x 28 mm
Vikt
576 g
SAB
Vmb
ISBN
9789198764765

Glukosrevolutionen : balansera ditt blodsocker och förändra ditt liv

(136 röster)  |  Läs 41 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2022-12-27
225
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Succéboken nu på svenska - Såld till 40 länder! Glukosrevolutionen för bättre hälsa

Baserat på banbrytande forskning och egen research ger biokemisten Jessie Inchauspé, även känd som @glucosegoddess, enkla tips som hjälper oss att få bukt med vårt blodsocker och därigenom vår ohälsa utan märkliga dieter eller att helt ge upp den mat vi älskar. Det handlar inte bara om vad du äter, utan i vilken ordning och hur du kombinerar maten smarta hacks och insikter som kommer förändra ditt sätt att äta.

Under de senaste fem åren har forskare upptäckt hur blodsockret påverkar oss alla inte bara diabetiker. Om du har för högt blodsocker går du lättare upp i vikt och känner du dig trött och hungrig hela tiden. Du kan även få problem med akne och rynkor och hormonbalansen blir lidande. På sikt kan även regelbundna blodsockertoppar bidra till kroniska sjukdomar som typ 2-diabetes, cancer, demens och hjärtsjukdom.

I den internationella succén Glukosrevolutionen balansera ditt blodsocker och förändra ditt liv delar Inchauspé med sig av banbrytande forskning och sin egen hälsoresa som fick henne att utveckla tio smarta, enkla lifehacks som effektivt kan sänka blodsockret. Utan att du behöver följa en strikt diet eller helt ge upp maten du älskar. Till exempel:
- Om du äter maten i rätt ordning kan du lättare gå ner i vikt
- En dessert är mycket bättre än ett sött mellanmål eller fika
- Det finns en hemlig ingrediens som kan få dig att njuta av sötsaker utan dåligt samvete

Underhållande och informativ egen research blandat med de senaste forskningsrönen Glukosrevolutionen är en bok full av insikter och aha-upplevelser om hur du omedelbart kan förbättra ditt liv och din hälsa.

Jessie Inchauspé (född 1992 i Frankrike) är biokemist och bästsäljande författare med en tydlig mission att översätta banbrytande forskning till enkla tips som hjälper människor att förbättra både sin fysiska och psykiska hälsa. Hon har startat rörelsen/plattformen @glucosegoddess och har 1 miljon följare på Instagram. Hon bor i Paris. Det var när hon jobbade för ett nystartat företag i Silicon Valley som sysslade med genanalyser som hon insåg att bra matvanor spelar större roll än våra gener när det gäller hälsa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Glukosrevolutionen : balansera ditt blodsocker och förändra ditt liv
 2. +
 3. Glucose Goddess - Glukosmetoden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Glucose Goddess - Glukosmetoden av Jessie Inchauspé (inbunden).

Köp båda 2 för 454 kr

Kundrecensioner

Det finns 41 recensioner av Glukosrevolutionen : balansera ditt blodsocker och förändra ditt liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Goda Råd
  Annelie WESTLUND, 6 mars 2024

  Jag trodde jag läst alla böcker om hur man äter hälsosamt men det var fel . I den här boken får man förslag hur maten fungerar i kroppen när vi äter den. Vad som händer med våran kropp och hälsa.

 2. Toppenbra bok om att balansera sitt blodsocker
  PF, 17 december 2023

  Efter att ha först ytligt hört om boken var jag lite tveksam men efter att ha läst den tycker jag den är toppenbra. Mycket pedagogisk och saklig presentation, många bra tips baserat på den senaste forskningen - jag jämför med flera tidigare böcker på området som jag läst. Denna bok har möjlighet att göra
  skillnad för många människor.

 3. Upplysande
  Stig Svärd, 6 december 2023

  Mycket nya insikter om hur det fungerar att äta på ett sätt så att blodsockret ligger på en jämn nivå

 4. Förståelse
  Ann Englund, 23 oktober 2023

  Riktigt bra, lånade på Bibblan men kände att jag ville ha ett eget ex. Får förståelse o hjälp att tänka på ett enkelt men fördjupande sätt. Kan varmt rekommendera!

 5. Viktiga kunskaper!
  Gunilla Rentzing, 28 september 2023

  Lätt läst och informativ - om det som skulle hjälpa väldigt många till en bättre hälsa. Bara det att förstå vilka fördelar kroppen och sinnet får genom att äta maten i RÄTT ORDNING är en gåva! Och inte behöva förmena sig det man tycker om. Sedan finns mycket mer kunskap att fördjupa sig i om man vill och bra förklarat .

 6. Ny kunskap
  Anders Jeppsson, 27 september 2023

  Boken innehåller ny kunskap som grundas på att glukos i blodet nu kan mätas i realtid. Därigenom har det blivit möjligt att visa att ordningen man äter de olika ingredienserna i spelar stor roll. Detta överensstämmer med traditionen i t ex det italienska köket. Boken visar också hur viktiga fibrer och grönsaker är för glukosmetabolismen. Däremot har författaren ibland en lättsinnig inställning till intag av fett. Man går upp i vikt om man intar för stora mängder fett. Även om socker är den främsta orsaken till viktuppgång och metabola problem.

 7. Rekommenderas stort!
  Helena, 27 september 2023

  Alla som vill ha ordning på sitt ätande och må bra skall läsa boken. Själv har jag stor nytta med att följa råden som ges.

 8. Enkel, pedagogisk - och med humor
  Kristina, 11 juli 2023

  Enkel, tydlig och revolutionerande i tanken att vi kan äta det vi redan gör - bara i en annan ordning för att få bättre styrning på våra blodsockernivåer. Har slängt om ordningen på barnens frukost och de står sig betydligt längre nu utan att dippa i humör och energi.

 9. Nya rön
  Birgitta S, 10 juli 2023

  Den här rekommenderas! Har aldrig tänkt på vad som påverkar blodsockret och hur. Nu vet jag och har lärt mig massor.

 10. Mycket inspirerande bok med många användbara tips!
  LFi, 23 juni 2023

  Mycket bra upplägg av boken som har ett mycket viktigt, bra och inspirerande innehåll. Är rätt såld på detta koncept och provar det just nu.

 11. Lättläst kunskap på hög nivå
  Likki Luukinen, 16 juni 2023

  Bästa boken inom hälsa! Alla borde läsa den och följa de enkla råden. Skulle förkorta sjukhusköer och förbättra och förlänga livet för många! Rekommenderas starkt!

 12. Tänkvärt, lättläst och inspirerande
  Lena Engnell, 17 maj 2023

  Kan varmt rekommendera denna bok. Enkla små knep som gör att du mår bättre genom att ändra ordningen på matintaget, lägga till vanor och minska effekterna av de dåliga valen vi alla gör. Läs den och inspireras till små ändringar för stora resultat.

 13. Intressant
  Unove, 16 maj 2023

  Gav många nya funderingar vad som är bra eller inte så bra. Råden utgår delvis från amerikanska eller engelska förhållanden.

 14. Bästa boken

  Glukosrevolutionen var en av de bästa böckerna jag läst den sista tiden! Så lättläst och informationsrik. Hoppas ni läser den.

 15. Glukosrevolutionen
  Superanka, 30 mars 2023

  Intressant innehåll men alldeles för pladdrigt och anekdotiskt skriven för min smak. Funkar som lättläst uppslagsguide om man vill veta mer om hur glukoskurvor påverkas och påverkar oss!

 16. En reel revolution
  Lars Gardan, 26 mars 2023

  Har precis varit på skidsemester och levt efter Jessicas råd. Super! Min fru och jag har listat hennes enkla råd och har följd dem i stort.

 17. En riktig hälsobibel
  Bittemian, 17 mars 2023

  Fantastiskt lättförståelig och inspirerande bok. Författaren förklarar vetenskapliga fakta på ett lättsamt sätt så att man förstår. Boken är väl värd pengarna!

 18. Enkelt pedagogiskt och smart
  Christina Forsberg, 9 mars 2023

  Välgrundade kunskap som görs begriplig. Helhetssyn på hälsa och råd som är enkla att följa. Inga pekpinnar och dessutom rolig.

 19. Alla borde läsa den!
  Sandra Lindroth, 9 mars 2023

  Alla borde läsa den och ta till sig de enkla knepen som finns i den. Alla skulle må så mycket bättre!

 20. Lättläst. Och superintressant.
  Sillen, 8 mars 2023

  Hur den mat vi väljer att äta kan förändra vårt mående. Bara vi äter maten i rätt ordning. Så så bra bok med tips och alla kan förstå innehållet. 👍🏻

 21. Lärande bok
  Rita Nordlander, 8 mars 2023

  Mycket bra, enkel och lättläst med lite humor inblandat. Rekommenderar denna bok för alla som vill lära sig om glukos.

 22. Glukosrevolutionen
  Anna, 8 mars 2023

  En jättebra bok som alla borde läsa! Lättfattligt och oerhört viktigt för folkhälsan. Att balansera sitt blodsocker är ett ämne som borde läras ut i skolorna!

 23. Ögonöppnare

  Superbra, tydlig bok! Förklarar kroppens hantering av glukoser på ett vetenskapligt och lättbegripligt sätt. Ger kunskaper om insulinets funktion i kroppen. En bok som alla hälsomedvetna borde lösa. En eloge till författaren!

 24. Viktigt ämne!
  Carina Aningåkre, 25 februari 2023

  Bra språk, lätt att förstå även om man inte har förkunskaper! Ett viktigt ämne i vår tid då många har en svängande blodsockerkurva.

 25. Glukosrevolutionen
  tarmo wiemerö, 25 februari 2023

  Ett tilläggsperspektiv på orsak till blodsockertoppar. Lättläst. Vetenskapligheten något begränsad men får ses som en pilotstudie värd att följas upp. Jag rekommenderar den och prova gärna att testa på dig själv. Sist hade jag en påse egen grönsallad med som jag smyg-pr före en Semlebjudning.

 26. Lärorik bok
  Lottis, 23 februari 2023

  Lärde mig massor och fick många bra tips att använda i vardagen! Rekommenderar alla att läsa den, även om man inte har diabetes.

 27. Diabetiker typ 2
  Annika Lindblom, 23 februari 2023

  En mycket lärorik och intressant bok. Alla diabetiker borde köpa den. Har börjat lagt om min kost och jag märker redan en förbättring av mitt blodsocker.

 28. Riktigt bra
  Silvia Nilsson, 23 februari 2023

  Den var både intressant och inspirerande. Har testat att äta som hon rekommenderar och mår väldigt bra än så länge.

 29. Informativ

  Intressant, ögonöppnare för vad jag äter, har ändrat min kost. Hoppas på flera böcker i detta ämne översatta till svenska.

 30. Recension
  Anita Bernin, 23 februari 2023

  Lättläst, inspirerande och ger ett mycket seriöst intryck! Får en att snabbt vilja testa. Lyckas snabbt få en att fundera över tidigare matvanor.

 31. Glukosrevulotionen
  Imba, 17 februari 2023

  En av de bästa och mest lättlästa böckerna, med enkla tips. Även friska och med normalt blodsocker, bör läsa den för att förebygga diabetes.

 32. Lättläst & intressant
  Helene B, 17 februari 2023

  Lättläst och bra förklaringar kring blodsockerbalans. Inget nytt egentligen, men några "just det/aha-upplevelser" bjöd den på. Allmänbildande! Läste Jakob på tyngre.se's kritik och tänker att om man läser med lite sunt förnuft och inte tar allting bokstavligt så är det en toppenbra guide och inspiration till att hjälpa kroppen till bättre balans. Som alltid är lagom bäst!

 33. Otroligt givande
  Blomman, 17 februari 2023

  En lättförståelig bok, med tips som enkelt kan efterlevas utan uppoffringar - för en stabilare blodsockernivå. Passar diabetes 2-drabbade väldigt bra.

 34. Bra läsning för "alla"
  Richard Hellgrén, 17 februari 2023

  Enkel och utan pekpinnar får du hjälp att göra val som gör att du kommer må bättre. Gör ett bra val redan idag och köp boken.

 35. Bra påminnelser
  Typ 1-diabetiker, 17 februari 2023

  Inga nyheter för en typ-1 diabetiker, men bra att bli påmind om vad som är bra för ett jämnare blodsocker! Även bra för dem som inte har diabetes!

 36. Läs den!
  Elisa Sjöstrand, 17 februari 2023

  Enkel att förstå. Allt baseras på forskning. Enkelt att applicera i sitt eget liv. Köp den, få den, sno den bara läs och applicera i ditt eget liv!

 37. Glukosrevolutionen
  Gunilla Johansson, 16 februari 2023

  Bra ämne men boken känns billig, dåligt papper och svaga, lite otydliga teckningar i svartvitt! För mig blir den lite tråkig att läsa trots att jag är intresserad av ämnet!

 38. Viktig bok
  Cat46, 15 februari 2023

  Denna bok skulle vara bra att ha haft för längesedan! Men som sagt bättre sent än aldrig. Bra att ha som uppslagsbok. Riktiga aha-upplevelser. Nu förstår jag varför det inte har fungerat optimalt med min blod-sockerbalans tidigare. Lättläst och humoristisk! Rekommenderas!

 39. Så många frågetecken kring denna bok
  Joakim Hed, 8 februari 2023

  Blev nyfiken efter att ha läst Jacob Gudiols totala ifrågasättande av boken. Det är svårt att veta vad som stämmer faktamässigt, men den är lättläst och pedagogisk. /Jocke

 40. En av de bättre
  Jan-Eric Litton, 8 februari 2023

  Bra skriven, informativ och viktig. Alla borde läsa den! Det är i dag ganska klart att när du väl fått diagnosen pre-diabetes att man måste ta dag i detta, boken är utmärkt med handfasta råd.

 41. För bra för att alltid vara sant?
  Per Larsson, 28 januari 2023

  Boken har ett viktigt budskap men saknar viktig information till dem som samtidigt med diabetes har andra problem. Ex. rekommendationen om ättikcidervinäger ger motsatt effekt för dem som samtidigt har histaminintolerans.
  Per

Visa alla 41 recensioner

Fler böcker av Jessie Inchauspé