Glukosrevolutionen : balansera ditt blodsocker och förändra ditt liv (kartonnage)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
289
Utgivningsdatum
2022-12-27
Förlag
YourLife Books
Översättare
Carina Nunstedt
Originaltitel
Glucose Revolution - The Life-changing Power
Dimensioner
216 x 141 x 28 mm
Vikt
576 g
SAB
Vmb
ISBN
9789198764765
Glukosrevolutionen : balansera ditt blodsocker och förändra ditt liv (kartonnage)

Glukosrevolutionen : balansera ditt blodsocker och förändra ditt liv

(77 röster)  |  Läs 26 recensioner
Kartonnage Svenska, 2022-12-27
205
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Succéboken nu på svenska - Såld till 40 länder! Glukosrevolutionen för bättre hälsa

Baserat på banbrytande forskning och egen research ger biokemisten Jessie Inchauspé, även känd som @glucosegoddess, enkla tips som hjälper oss att få bukt med vårt blodsocker och därigenom vår ohälsa utan märkliga dieter eller att helt ge upp den mat vi älskar. Det handlar inte bara om vad du äter, utan i vilken ordning och hur du kombinerar maten smarta hacks och insikter som kommer förändra ditt sätt att äta.

Under de senaste fem åren har forskare upptäckt hur blodsockret påverkar oss alla inte bara diabetiker. Om du har för högt blodsocker går du lättare upp i vikt och känner du dig trött och hungrig hela tiden. Du kan även få problem med akne och rynkor och hormonbalansen blir lidande. På sikt kan även regelbundna blodsockertoppar bidra till kroniska sjukdomar som typ 2-diabetes, cancer, demens och hjärtsjukdom.

I den internationella succén Glukosrevolutionen balansera ditt blodsocker och förändra ditt liv delar Inchauspé med sig av banbrytande forskning och sin egen hälsoresa som fick henne att utveckla tio smarta, enkla lifehacks som effektivt kan sänka blodsockret. Utan att du behöver följa en strikt diet eller helt ge upp maten du älskar. Till exempel:
- Om du äter maten i rätt ordning kan du lättare gå ner i vikt
- En dessert är mycket bättre än ett sött mellanmål eller fika
- Det finns en hemlig ingrediens som kan få dig att njuta av sötsaker utan dåligt samvete

Underhållande och informativ egen research blandat med de senaste forskningsrönen Glukosrevolutionen är en bok full av insikter och aha-upplevelser om hur du omedelbart kan förbättra ditt liv och din hälsa.

Jessie Inchauspé (född 1992 i Frankrike) är biokemist och bästsäljande författare med en tydlig mission att översätta banbrytande forskning till enkla tips som hjälper människor att förbättra både sin fysiska och psykiska hälsa. Hon har startat rörelsen/plattformen @glucosegoddess och har 1 miljon följare på Instagram. Hon bor i Paris. Det var när hon jobbade för ett nystartat företag i Silicon Valley som sysslade med genanalyser som hon insåg att bra matvanor spelar större roll än våra gener när det gäller hälsa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Glukosrevolutionen : balansera ditt blodsocker och förändra ditt liv
 2. +
 3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 424 kr

Kundrecensioner

Det finns 26 recensioner av Glukosrevolutionen : balansera ditt blodsocker och förändra ditt liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En reel revolution
  Lars Gardan, 26 mars 2023

  Har precis varit på skidsemester och levt efter Jessicas råd. Super! Min fru och jag har listat hennes enkla råd och har följd dem i stort.

 2. En riktig hälsobibel
  F.d. sockerfånge, 17 mars 2023

  Fantastiskt lättförståelig och inspirerande bok. Författaren förklarar vetenskapliga fakta på ett lättsamt sätt så att man förstår. Boken är väl värd pengarna!

 3. Enkelt pedagogiskt och smart
  Christina Forsberg, 9 mars 2023

  Välgrundade kunskap som görs begriplig. Helhetssyn på hälsa och råd som är enkla att följa. Inga pekpinnar och dessutom rolig.

 4. Alla borde läsa den!
  Sandra Lindroth, 9 mars 2023

  Alla borde läsa den och ta till sig de enkla knepen som finns i den. Alla skulle må så mycket bättre!

 5. Lättläst. Och superintressant.
  Sillen, 8 mars 2023

  Hur den mat vi väljer att äta kan förändra vårt mående. Bara vi äter maten i rätt ordning. Så så bra bok med tips och alla kan förstå innehållet. 👍🏻

 6. Lärande bok
  Rita Nordlander, 8 mars 2023

  Mycket bra, enkel och lättläst med lite humor inblandat. Rekommenderar denna bok för alla som vill lära sig om glukos.

 7. Glukosrevolutionen
  Anna, 8 mars 2023

  En jättebra bok som alla borde läsa! Lättfattligt och oerhört viktigt för folkhälsan. Att balansera sitt blodsocker är ett ämne som borde läras ut i skolorna!

 8. Ögonöppnare

  Superbra, tydlig bok! Förklarar kroppens hantering av glukoser på ett vetenskapligt och lättbegripligt sätt. Ger kunskaper om insulinets funktion i kroppen. En bok som alla hälsomedvetna borde lösa. En eloge till författaren!

 9. Viktigt ämne!
  Carina Aningåkre, 25 februari 2023

  Bra språk, lätt att förstå även om man inte har förkunskaper! Ett viktigt ämne i vår tid då många har en svängande blodsockerkurva.

 10. Glukosrevolutionen
  tarmo wiemerö, 25 februari 2023

  Ett tilläggsperspektiv på orsak till blodsockertoppar. Lättläst. Vetenskapligheten något begränsad men får ses som en pilotstudie värd att följas upp. Jag rekommenderar den och prova gärna att testa på dig själv. Sist hade jag en påse egen grönsallad med som jag smyg-pr före en Semlebjudning.

 11. Lärorik bok
  Lottis, 23 februari 2023

  Lärde mig massor och fick många bra tips att använda i vardagen! Rekommenderar alla att läsa den, även om man inte har diabetes.

 12. Diabetiker typ 2
  Annika Lindblom, 23 februari 2023

  En mycket lärorik och intressant bok. Alla diabetiker borde köpa den. Har börjat lagt om min kost och jag märker redan en förbättring av mitt blodsocker.

 13. Riktigt bra
  Silvia Nilsson, 23 februari 2023

  Den var både intressant och inspirerande. Har testat att äta som hon rekommenderar och mår väldigt bra än så länge.

 14. Informativ

  Intressant, ögonöppnare för vad jag äter, har ändrat min kost. Hoppas på flera böcker i detta ämne översatta till svenska.

 15. Recension
  Anita Bernin, 23 februari 2023

  Lättläst, inspirerande och ger ett mycket seriöst intryck! Får en att snabbt vilja testa. Lyckas snabbt få en att fundera över tidigare matvanor.

 16. Glukosrevulotionen
  Imba, 17 februari 2023

  En av de bästa och mest lättlästa böckerna, med enkla tips. Även friska och med normalt blodsocker, bör läsa den för att förebygga diabetes.

 17. Lättläst & intressant
  Helene B, 17 februari 2023

  Lättläst och bra förklaringar kring blodsockerbalans. Inget nytt egentligen, men några "just det/aha-upplevelser" bjöd den på. Allmänbildande! Läste Jakob på tyngre.se's kritik och tänker att om man läser med lite sunt förnuft och inte tar allting bokstavligt så är det en toppenbra guide och inspiration till att hjälpa kroppen till bättre balans. Som alltid är lagom bäst!

 18. Otroligt givande
  Blomman, 17 februari 2023

  En lättförståelig bok, med tips som enkelt kan efterlevas utan uppoffringar - för en stabilare blodsockernivå. Passar diabetes 2-drabbade väldigt bra.

 19. Bra läsning för "alla"
  Richard Hellgrén, 17 februari 2023

  Enkel och utan pekpinnar får du hjälp att göra val som gör att du kommer må bättre. Gör ett bra val redan idag och köp boken.

 20. Bra påminnelser
  Typ 1-diabetiker, 17 februari 2023

  Inga nyheter för en typ-1 diabetiker, men bra att bli påmind om vad som är bra för ett jämnare blodsocker! Även bra för dem som inte har diabetes!

 21. Läs den!
  Elisa Sjöstrand, 17 februari 2023

  Enkel att förstå. Allt baseras på forskning. Enkelt att applicera i sitt eget liv. Köp den, få den, sno den bara läs och applicera i ditt eget liv!

 22. Glukosrevolutionen
  Gunilla Johansson, 16 februari 2023

  Bra ämne men boken känns billig, dåligt papper och svaga, lite otydliga teckningar i svartvitt! För mig blir den lite tråkig att läsa trots att jag är intresserad av ämnet!

 23. Viktig bok
  Cat46, 15 februari 2023

  Denna bok skulle vara bra att ha haft för längesedan! Men som sagt bättre sent än aldrig. Bra att ha som uppslagsbok. Riktiga aha-upplevelser. Nu förstår jag varför det inte har fungerat optimalt med min blod-sockerbalans tidigare. Lättläst och humoristisk! Rekommenderas!

 24. Så många frågetecken kring denna bok
  Joakim Hed, 8 februari 2023

  Blev nyfiken efter att ha läst Jacob Gudiols totala ifrågasättande av boken. Det är svårt att veta vad som stämmer faktamässigt, men den är lättläst och pedagogisk. /Jocke

 25. En av de bättre
  Jan-Eric Litton, 8 februari 2023

  Bra skriven, informativ och viktig. Alla borde läsa den! Det är i dag ganska klart att när du väl fått diagnosen pre-diabetes att man måste ta dag i detta, boken är utmärkt med handfasta råd.

 26. För bra för att alltid vara sant?
  Per Larsson, 28 januari 2023

  Boken har ett viktigt budskap men saknar viktig information till dem som samtidigt med diabetes har andra problem. Ex. rekommendationen om ättikcidervinäger ger motsatt effekt för dem som samtidigt har histaminintolerans.
  Per

Visa alla 26 recensioner

Fler böcker av Jessie Inchauspé