Beroende : en bok om missbruk och vad det gör med oss och dem vi älskar (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
246
Utgivningsdatum
2022-12-21
Förlag
The Book Affair
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
235 x 155 x 24 mm
Vikt
562 g
SAB
Vln
ISBN
9789198764772

Beroende : en bok om missbruk och vad det gör med oss och dem vi älskar

(7 röster)  |   Läs 3 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2022-12-21
219
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  169
Visa alla 1 format & utgåvor
Poddprofilen Nemo Hedén har skrivit den viktiga boken Beroende om sin väg ut ur missbruket. Kan du ha problem? Är en anhörig drabbad? Detta är en bok som kommer att göra skillnad. Beroendesjukdomen är en av våra stora dödliga folksjukdomar. Men trots att var tionde svensk är drabbad pratar vi nästan inte om den. Poddprofilen Nemo Hedén har gjort till sin livsuppgift att ändra på den saken.

Beroende är en djupt personlig fackbok med syftet att försöka hjälpa och inspirera människor. Nemo vill avliva alla tabun, missförstånd och fördomar som finns kring sjukdomen. En problematik som faktiskt dödar människor dagligen - helt i onödan. "Jag har skrivit en bok som jag hade behövt att läsa när jag var i missbrukets mörka klor. När jag kände mig ensammast och räddast i hela världen. När det kändes som att livet var slut och som att det inte fanns någon väg ut. Men boken är lika mycket för alla anhöriga. De får lida så otroligt mycket, trots att de är helt oskyldiga", skriver Nemo i förordet.

Boken är tematiskt upplagd och författaren berättar lyhört och kunnigt om alla aspekter av beroendesjukdomen. När är man i riskzonen? Vilken hjälp finns att få? Hur farligt är ett återfall? Vad innebär tolvstegsrörelsen? Hur återskapar man sanna och varaktiga relationer? Och kanske viktigast, hur förlåter man sig själv efteråt?

Boken tar inte bara upp drogberoende, utan även spel-, socker-, sex- och relationsmissbruk. Inte sällan visar det sig att det är samma bakomliggande mekanismer. Boken innehåller även ett antal intervjuer med några av Sveriges mest erfarna experter inom beroende- och medberoendeproblematik.

"Jag vill bidra till att folk lär sig lite mer och att vi skäms lite mindre", skriver Nemo.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Beroende : en bok om missbruk och vad det gör med oss och dem vi älskar
 2. +
 3. Fri från medberoende : hur du slutar kontrollera andra och börjar ta hand om dig själv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fri från medberoende : hur du slutar kontroller... av Melody Beattie (häftad).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Beroende : en bok om missbruk och vad det gör med oss och dem vi älskar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Stark läsning
  Åsa Borgström, 16 november 2023

  Sträckläste denna bok! Vi har beroendesjukdom i familjen och denna bok är så viktig och träffande på många sätt . En ögonöppnare som ger läsaren en inblick , förståelse , aha-upplevelse och framförallt ännu mer empati och ödmjukhet inför beroendesjukdom och de som drabbas ! Värme och kärlek till Nemo och alla andra som lever i beroendesjukdom. Tack Nemo för denna bok

 2. Bra bok för beroendeperson och anhöriga!
  L80P80, 2 februari 2023

  Köpte två exemplar till familjen. En läses av beroendepersonen i familjen och den andra läses av en arg, ledsen, besviken och orolig lillasyster som älskar sin storebror över allt på denna jord.
  Båda har berömt boken utifrån sitt perspektiv och jag som medberoende mamma väntar med spänning på ett ledigt exemplar. Har bara tjuvkikat ännu... :-)

  Har läst och rekommenderat många böcker de senaste åren och äntligen verkar vi ha hittat en som fångar oss och som är skriven så att man... Läs hela recensionen

 3. Öppet och ärligt
  veronicas_bok_bak_liv, 9 januari 2023

  Den här boken är skriven av poddprofilen Nemo som till vardags driver två poddar. Nemo själv har varit i ett missbruk och i denna bok berättar han om sitt liv i missbruk, livet ur det, risken får återfall, hur det påverkar de anhöriga mm.

  Det här är en otroligt intressant, gripande och tankeväckande bok som grep tag i mig. Nemo berättar öppet och ärligt om sitt liv och erfarenheter kring missbruk och vägen ur det. Stort plus för att Nemo själv läser in ljudboken, det blir mer äkta. ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Nemo Hedén

 • Beroende

  Nemo Hedén

  Poddprofilen Nemo Hedén har skrivit den viktiga boken Beroende om sin väg ut ur missbruket. Kan du ha problem? Är en anhörig drabbad? Detta är en bok som kommer att göra skillnad. Beroendesjukdomen är en av våra stora dödliga folksjukdomar. Men tr...

 • Ingen

  Nemo Hedén

  En gripande livshistoria om att få en andra chans och att ta den. Nemo betyder ingen på latin och i hela mitt liv har jag känt det som att jag inte är någon. Ingen självkänsla. Inget egenvärde. Ingen. I sin självutlämnande bok Ingen berättar Nemo ...

Övrig information

Nemo Hedén driver två framgångsrika podcasts, En beroendepodd och intervjupodden Nemo möter en vän. År 2016 släppte han sin självbiografiska bok Ingen. Han föreläser även om resan från att vara barn i en dysfunktionell familj till det maniska bekräftelsebehovet, kändisskapet, missbruket och slutligen till att leva som nykter och drogfri sedan sju år tillbaka. Sitt publika genombrott fick han i den ökända realityserien Kungarna av Tylösand som sändes 2010.