Du är inte knäpp... det är din mamma : healing för döttrar till narcissistiska mammor (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2022-03-23
Upplaga
2
Förlag
Egia förlag
Översättare
Cicci Lyckow Bäckman
Originaltitel
You're not Crazy - It's your Mother
Dimensioner
196 x 138 x 20 mm
Vikt
350 g
SAB
Dokb,Vlac
ISBN
9789198771411
Du är inte knäpp... det är din mamma : healing för döttrar till narcissistiska mammor (häftad)

Du är inte knäpp... det är din mamma : healing för döttrar till narcissistiska mammor

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2022-03-23
249
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Känner du dig ofta sårad och upprörd efter att ha varit i kontakt med din mamma? Är det som om du blir "någon annan" i hennes närhet? Verkar hon distansera sig från dig när du har medgång i livet medan hon blir upprymd när du har motgång? Kritiserar hon dig ständigt eller är hon oftast artig och trevlig men kan plötsligt säga något som är så elakt att du undrar om du hörde rätt?

Runt, runt vandrar dina tankar och känslor tills du tror att det måste vara något fel på dig. Men det är inte dig det är fel på. I denna bok får du verktyg för att våga se sanningen om din mamma och påbörja resan mot insikt och läkning.

En narcissistisk mamma är inte genuint nyfiken på sina barn - antingen ignorerar hon dem eller så upplever hon dem som en oskiljaktig förlängning av henne själv. Om barnen visar att de har andra behov än vad hon har kan hon bli mycket kränkt och provocerad.

Du är inte knäpp ... det är din mamma diskuterar vad narcissistisk personlighetsstörning är, hur den ser ut hos olika mammor och vilka effekter den kan få. Sedan diskuteras våra olika möjligheter när det gäller fortsatt kontakt med henne och hur det påverkar oss att känna till sanningen.

I de två sista kapitlen tar författaren upp en metod för att läka såren som hon själv haft stor nytta av - EFT (Emotional Freedom Technique).

Eftersom boken bygger på författarens egna erfarenheter handlar den specifikt om mödrar och riktar sig till döttrar, men även söner kan har stor nytta av att läsa den.

Danu Morrigan (pseudonym) från Irland är själv dotter till en narcissistisk mamma. Hennes bok är baserad på egna erfarenheter samt berättelser från kvinnor som deltagit på hennes webbforum.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Du är inte knäpp... det är din mamma : healing för döttrar till narcissistiska mammor
  2. +
  3. Vuxna barn till känslomässigt omogna föräldrar : så läker du efter en uppväxt med avvisande eller självupptagna föräldrar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vuxna barn till känslomässigt omogna föräldrar ... av Lindsay C Gibson (häftad).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Du är inte knäpp... det är din mamma : healing för döttrar till narcissistiska mammor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Så bra hjälp !
    Lotti, 19 juli 2023

    Boken har hjälpt mig otroligt mycket! Rekommenderar den verkligen. Går igenom alla känslor man känner som uppväxt med narscissistisk förälder .

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Danu Morrigan