Där stormen är (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (210.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Joakim Lamotte
Utgivningsdatum
2024-01-23
Förlag
Nopolar Publishing
ISBN
9789198788259

Där stormen är Ljudbok

(54 röster)  |   Läs 14 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2024-01-23

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  149
Visa alla 1 format & utgåvor
Ett svidande tidsdokument av Sveriges första "swishjournalist". Hans betraktelser, hans nakna berättelse om sig själv, samhällsutvecklingen de senaste 20 åren och den svenska journalistiken. Joakim Lamotte skriver ärligt om sin familj, om mänskliga möten, om hatiska kommentarer, dödshot, misshandel och om att kanske ändå tvingas sluta kämpa och ge upp. Och om hur han samtidigt drivs av den ofrånkomliga viljan att alltid befinna sig Där stormen är. För att berätta om vad som händer.

Joakim Lamottes genuint egna röst är tydlig genom hela boken. Hans förundran och frustration över vad som utelämnats inom medias bevakning, och vad som drabbar människor nära honom och runt om i Sverige berör på djupet och väcker många frågor och tankar även inför framtiden.

Joakim Lamotte, född 1978 och uppvuxen i Lilla Edet norr om Göteborg, är en svensk journalist känd för sitt arbete inom grävande journalistik och samhällsbevakning. Genom sina dokumentära reportage, föreläsningar och direktsändningar har han lyft fram människors berättelser och belyst problem, utsatthet och utanförskap. Hans starka engagemang och mod att ta upp känsliga ämnen har gjort honom mycket uppskattad av många följare, men även till en kontroversiell personlighet inom svensk media och samhällsdebatt, där han har hånats av en rad debattörer och yrkeskollegor. Ändå har han oförtrutet fortsatt att rapportera och sända från platser och orter som sällan besökts av andra journalister.

Lamotte arbetade under nära 13 år för Sveriges radio och Sveriges television, en stor del av denna tid för programmet Uppdrag granskning. Han är utbildad journalist vid Göteborgs universitet. Sedan 2015 har han samlat in till sin lön på egen hand via donationer från följare på sociala medier. Bland annat via Swish.

År 2021 toppade Joakim Lamotte Medieakademiens Maktbarometer för samtliga konton på Facebook i Sverige.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Där stormen är. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk
  Dan, 27 maj 2024

  Modig man och viktig bok, vi behöver fler modiga journalister. Det finns mycket ingen annan vågar skriva om.

 2. Intressant om Sveriges samhällsutveckling
  -, 7 april 2024

  Bra och intressant om Sveriges utveckling de senaste decennierna. Korta rappa kapitel, där intresset hela tiden är på topp!

 3. En nödvändig bok.
  ff, 5 april 2024

  Den här boken borde alla ni politiker, journalister och opinionsbildare i Sverige lyssna på. Den tar mindre än 7 timmar av era liv. Ni som lyssnar med ett öppet sinne kommer få en helt ny bild av Joakim Lamotte.

 4. Berörande och obehaglig.
  -, 19 mars 2024

  En välskriven bok som beskriver hur utvecklingen varit i Sverige de senaste decennierna. Berörande särskilt gällande samhällets svek mot alla våldtäktsoffer. Skamligt att han får utstå så mycket hat.

 5. Modigt och rakt

  Ingen självömkan eller "blame" som så många andra opinionsskapare ägnar sig åt. Bra skrivet och sammanhållet. Att han själv läst in boken skapar extra närvaro och autentiskt. Keep up the good work. Du tillhör framtidens hjältar.

 6. Raka rör.
  erik, 7 mars 2024

  En riktig journalist som vågar spegla förfallet. Ovanligt idag med folk som säger sanningar.

 7. Bra skrivet
  Micke, 4 mars 2024

  Vore bra om alla läste den , tänk om alla journalister vågade lite mer.

 8. Respekt!
  Enskede (Sueco), 26 februari 2024

  Mycket intressant. Otroligt vad du vad du varit med om.

 9. Verkligheten ofiltrerat.
  -, 18 februari 2024

  Mycket bra! Stort tack för att du bidrar och förändrar Sverige till det bättre!

 10. Bra belysning av vårt samhällsproblem
  Tina Rosén, 18 februari 2024

  Bra och modig skildring av dagens problem som våra politiker står till svars för. Men också våra medier som är förblindad av den verklighet som råder.

 11. Respekt
  -, 16 februari 2024

  Att han orkat och klarat stå i mot all den skit han fått!!!

 12. Dålig
  Anna, 16 februari 2024

  Intetsägande och förljugen. Tycker inte om den. Lamotte fortsätter att skrika.

 13. Viktig för vår samhällsutveckling
  -, 14 februari 2024

  JL skildrar sakligt bilden av samhället så som jag själv och många med mig upplevt den. En bild som ständigt är aktuell på arbetsplatser. Många har sett det komma men tyvärr inte dem som bär ansvaret. Varför kan man fråga sig? Är det oförmåga eller ett önskat läge hos krafter som vill förstöra ett fungerande samhälle och därför motarbetar JL i alla avseenden?

 14. En fantastisk skildring
  -Moni, 1 februari 2024

  En mycket bra, sanningssägande skildring om hur det förhåller sig här i Sverige. Beundrar dig o din fru. Stöttar er till 100%. Har köpt 3 böcker nu o gett bort, det blir fler. Lycka till i framtiden

Visa alla 14 recensioner