Där stormen är : en "swishhoras" betraktelser (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2023-12-01
Förlag
Nopolar Publishing
Dimensioner
215 x 142 x 26 mm
Vikt
441 g
SAB
Lz Lamotte, Joakim
ISBN
9789198788280
Där stormen är : en "swishhoras" betraktelser (inbunden)

Där stormen är : en "swishhoras" betraktelser

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-12-01
289
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ett svidande tidsdokument av Sveriges första "swishjournalist". Hans betraktelser, hans nakna berättelse om sig själv, samhällsutvecklingen och den svenska journalistiken. Om sin familj, om mänskliga möten, om hatiska kommentarer, dödshot, misshandel och om att kanske ändå tvingas sluta kämpa och ge upp. Och samtidigt om den ofrånkomliga viljan att alltid befinna sig Där stormen är.

Joakim Lamotte, född 1978 och uppvuxen i Lilla Edet norr om Göteborg, är en svensk journalist känd för sitt arbete inom grävande journalistik och samhällsbevakning. Genom sina dokumentära reportage, föreläsningar och direktsändningar har han lyft fram människors berättelser och belyst problem, utsatthet och utanförskap. Hans starka engagemang och mod att ta upp känsliga ämnen har gjort honom mycket uppskattad av många följare, men även till en kontroversiell personlighet inom svensk media och samhällsdebatt, där han har hånats av en rad debattörer och yrkeskollegor. Ändå har han oförtrutet fortsatt att rapportera och sända från platser och orter som sällan besökts av andra journalister.

Lamotte arbetade under nära 13 år för Sveriges radio och Sveriges television, en stor del av denna tid för programmet Uppdrag granskning. Han är utbildad journalist vid Göteborgs universitet. Sedan 2015 har han samlat in till sin lön på egen hand via donationer från följare på sociala medier. Bland annat via Swish.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Där stormen är : en "swishhoras" betraktelser
 2. +
 3. Så var det med det

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så var det med det av Jan Emanuel (inbunden).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Där stormen är : en "swishhoras" betraktelser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tack för sanningen
  Gunilla Skoglund, 30 januari 2024

  En välskriven sanning om en journalist som vågar stå upp för det svenska folket. Han har vågat stå upp för sanningen trots att fru och barn blivit hotade till liv och lem. Svenska politiker bör ställas till svars i en sanningskommissions.

 2. Alla borde läsa denna bok
  Per Lindbladh, 29 december 2023

  En skakande skildring av journalistikens villkor i ett Sverige där våld och kriminalitet tar allt större platas. Det är också en berättelse om mod. Modet att gå egna vägar när alla andra går i flock. Modet att fortsätta jobbet även när dödshoten blir allt fler, inte bara mot journalisten själv, utan också mot denna familj.
  Det är upprörande att läsa om hur fega kollegor gör sig lustiga över att han lever under ständigt dödshot. För att inte tala om Göteborgs polischef som tycker att offr... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Joakim Lamotte

 • Där stormen är

  Joakim Lamotte

  Ett svidande tidsdokument av Sveriges första "swishjournalist". Hans betraktelser, hans nakna berättelse om sig själv, samhällsutvecklingen de senaste 20 åren och den svenska journalistiken. Joakim Lamotte skriver ärligt om sin familj, om mänsklig...