Helig vrede (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
307
Utgivningsdatum
2023-01-20
Förlag
Lassbo Förlag
Medarbetare
Brantdahl, Gabriella (form)
Dimensioner
210 x 133 x 25 mm
Vikt
456 g
SAB
Ca
ISBN
9789198788921

Helig vrede

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2023-01-20
275
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.


Jag vill att vi skalar av de lager av anpassningar som gjorts över de drygt 2000 år då kristendomen ofta lierat sig med makten i samhället. Det är hög tid att vi åter igen skapar plats för det gudomligt feminina, som förmodligen har haft en mycket mer framträdande roll, även i Jesus omgivning.

Men det är inte bara i kyrkan det skaver. Jag ser mig om i vårt samhälle och i vår värld och ser ett enormt behov av mer medmänsklighet, solidaritet och en fördjupad relation till Moder Jord, våra kroppar och själar. Och jag fylls av en helig vrede som vill förändring! En helig vrede som inte längre kan hållas tillbaka. En kreativ kraft som vill liv och som vill ropa stopp, nej, sluta! i mötet med förtryck, utanförskap och förminskande strukturer.

Det är en vrede vi fått lära oss att varken lyssna till eller agera på, men som världen och mänskligheten desperat behöver. Så med denna bok vill jag säga; det är dags nu, för världen behöver också din heliga vrede!

ELLEN MARIE JAKOBSSON

är Verbi Divini Minister, "Det gudomliga ordets tjänare", präst i Svenska kyrkan och har arbetat som fängelsepräst

med både män och kvinnor. Hon är konstnär och vardagsmystiker, har tidigare skrivit boken Ett vältränat hjärta och samlar sina tjänster på www.själsligt.nu.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Helig vrede
  2. +
  3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (pocket).

Köp båda 2 för 364 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »