Mitt vita liv (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
268
Utgivningsdatum
2023-06-21
Förlag
Lassbo Förlag
Medarbetare
Bonath, Emma (form)
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
466 g
SAB
Lz
ISBN
9789198788976

Mitt vita liv

Häftad,  Svenska, 2023-06-21
286
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ämnet adoption är aktuellt och har debatterats flitigt sedan 2018 när SVT rapporterade misstankar om stulna barn från Chile som adopterats till Sverige. Just nu pågår en utredning om adoptionsverksamheten i Sverige från 1960-talet och fram till idag. Detta är frågor som engagerat mig i hela mitt liv och som är del av mig och min historia.

Som adopterad från Indien kom jag till Sverige som ettåring. I den här boken gräver jag i den historia som är min och belyser samhällets normer och sätt att se på adoption, rasism och utanförskap.

Mitt sökande efter ursprung förde mig gång på gång till Indien. Under resorna lärde jag känna människor på djupet och fick en inblick i en kultur och ett sätt att hantera situationer som jag inte fått med mig under min uppväxt.

Med denna bok vill jag främst uppmana till eftertanke och reflektion. Men jag har också en önskan att stärka andra adopterade som kan känna igen sig, få stöd och känna samhörighet. Bokens centrala frågor är existentiella - de handlar i grunden om rätten till sitt ursprung och rätten till ett barn.

Mary Rhedin är socionom och mamma till två pojkar. 1973 adopterades hon som ettåring från Indien och är uppvuxen i en svensk familj.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mitt vita liv
  2. +
  3. Sluta aldrig gå : från gatan i Sao Paulo till Vindeln i Norrland

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sluta aldrig gå : från gatan i Sao Paulo till V... av Christina Rickardsson (pocket).

Köp båda 2 för 375 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »