En Otto kan också ha klänning (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
36
Utgivningsdatum
2023-09-29
Förlag
Cookies n Dragons
Medarbetare
Svensk, Caroline (red.) / Livang, Remy (form)
Illustratör/Fotograf
Elin Hägg
Dimensioner
9 x 244 x 177 mm
Vikt
250 g
SAB
Hcf(yb)
ISBN
9789198802887

En Otto kan också ha klänning

(13 röster)  |  Läs 9 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2023-09-29
159
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Otto fyller fyra år och det är kalas. Otto snurrar runt, runt i sin nya klänning. Precis som storasyster Ella! Men varför tycker inte faster Sara att han är fin?

En Otto kan också ha klänning är en varm bilderbok om barn som får lov att vara sig själva och vilka reaktioner till följd av skeva ideal det kan leda till. Tillsammans med Elin Häggs levande illustrationer tänjer Malin Ericsson på normer och stereotyper. Boken vänder sig till förskoleålder och lämpar sig väl för samtal om värde och inkludering.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En Otto kan också ha klänning
 2. +
 3. Resan till Interversum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Resan till Interversum av Maria Frensborg, Tomu, Yumi (inbunden).

Köp båda 2 för 208 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av En Otto kan också ha klänning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Behandlar ett svårt ämne perfekt
  Fredrik Beckman, 25 december 2023

  Den här boken behandlar vuxnas okänsliga kommentarer och hur de kan påverka ett barn på ett utmärkt sätt. Den rekommenderas till alla som förstår att barn kan vara barn och att kläder faktiskt bara är kläder.

 2. UNDERBAR BOK!
  Thomas, 18 december 2023

  I en värld där allt är ovisst och alldeles för mycket hat finns, så är denna bok HELT rätt.
  Det den säger att alla borde få göra som man vill, som man mår bra av, och det är min vision och hur jag vill att världen ska se ut.
  Tack Malin för att du skrev denna!

 3. Viktig bok!
  Linnea Enstedt, 29 november 2023

  Denna bok är viktig då den lyfter att alla är olika och att det är okej. Utmanar bilden av typiska könsroller på ett sunt vis och är ett bra underlag för intressanta diskussioner - för alla åldrar. Välskriven och med trevliga illustrationer. Rekommenderar varmt! <3

 4. En Otto kan också ha klänning
  Chris Eriksson, 18 november 2023

  Otto fyller 4 år och önskar sig en klänning. Han vill, precis som storasyster Ella, ha klänning när han ska vara fin. Men tycker alla att det är ok att pojkar har klänning? Boken tar upp den frågan. Finns det något rätt eller fel? Jag rekommenderar boken som fin o stärkande läsning för barn men också som läsning för vuxna. Boken bör ge vuxna en tankeställare. Tänk först o tala senan. Jättefina illustrationen till handlingen.

 5. Bra
  Peter, 13 november 2023

  Köpt och läst boken för mina barn. Berör på ett lättförståeligt sätt vikten av att få vara som man vill, där frågan om klänning kan användas för att exemplifiera andra saker i andra diskussioner. Välskriven och med fina illustrationer.

 6. Kan varmt rekommendera!
  Anders, 24 oktober 2023

  Väldigt fin bok, viktigt (och aktuellt) ämne. Vår sons bästa kompis råkar också heta Otto vilket ledde till spännande diskussioner på förskolan.

  Kan varmt rekommendera!

 7. Suverän barnbok
  Ceo, 24 oktober 2023

  Tar på ett varmt och lättsamt sätt upp könsrollstänkandet från vuxna i förhållande till barnens värld och en utgångspunkt för diskussioner med barn om allas lika värde.

 8. En fin och viktig bok!
  Jaqueline, 10 oktober 2023

  En riktigt fin och välskriven bok som lyfter ett viktigt budskap om att alla ska kunna vara sig själva. Alla borde läsa denna bok tillsammans med sina barn. Jag kan varmt rekommendera En Otto kan också ha klänning!

 9. Redan en favorit!
  Nathalie , 4 oktober 2023

  'En Otto kan också ha klänning' är en varm bok med fina illustrationer om ett tänkvärt och ständigt aktuellt ämne - att få vara sig själv utan fördomar.
  Denna bok är redan en favorit hos både vuxna och barn i vårt hem.
  Rekommenderas varmt!

Visa alla 9 recensioner