Vuxna barn till känslomässigt omogna föräldrar : så läker du efter en uppväxt med avvisande eller självupptagna föräldrar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2023-07-31
Förlag
Akademius Förlag
Översättare
Ylva Mörk
Originaltitel
Adult children of emotionally immature parents
Dimensioner
215 x 140 x 18 mm
Vikt
296 g
SAB
Dok
ISBN
9789198809862
Vuxna barn till känslomässigt omogna föräldrar : så läker du efter en uppväxt med avvisande eller självupptagna föräldrar (häftad)

Vuxna barn till känslomässigt omogna föräldrar : så läker du efter en uppväxt med avvisande eller självupptagna föräldrar

(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2023-07-31
249
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vuxna barn till känslomässigt omogna föräldrar : så läker du efter en uppväxt med avvisande eller självupptagna föräldrar Kan levereras innan julafton
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  167
Visa alla 1 format & utgåvor
Att växa upp i en familj med känslomässigt omogna eller självupptagna föräldrar kan skapa svåra konsekvenser för barnet men också i vuxenlivet. Den problematiken behandlar Lindsay C. Gibson i boken Vuxna barn till känslomässigt omogna föräldrar. Författaren är doktor i psykologi och har en djup och gedigen kunskap och erfarenhet från sin kliniska verksamhet inom området.

[...] Bokens syfte är inte att skuldbelägga någon utan att hjälpa läsaren förstå sig själv på ett djupare plan och bli befriad från gamla nedbrytande mönster, som förhindrar vägen till det sanna jagets läkande och känslomässiga utveckling. Det är en smärtsam resa från insnärjning i destruktiva relationer till insikt med frihet och hälsa. Boken innehåller ett stort antal kliniska exempel, som man kan känna igen sig i, från författarens psykoterapeutiska verksamhet. Enkla övningar kan berika självförståelsen. Med stor medkänsla och imponerande kunskap erbjuder Gibson i en utmärkt välskriven bok goda möjligheter till självhjälp för alla som vill utveckla sin känslomässiga mognad och bygga starkare relationer. [...]

Helhetsbetyg: 5.

Lektör: Margareta Fridstjerna

BJT-häftet nr. 18

 

I boken Vuxna barn till känslomässigt omogna föräldrar förklarar psykologen Lindsay C. Gibson hur föräldrar som är känslomässigt omogna eller otillgängliga fungerar. Du som läsare får förståelse för hur dessa föräldrar skapar en känsla av försummelse och du lär dig olika sätt att läka från den smärta och förvirring som din barndom orsakat. Genom att frigöra dig från dina föräldrars känslomässiga omognad kan du återgå till din sanna natur, kontrollera hur du reagerar och undvika besvikelser. Slutligen får du lära dig hur du kan skapa positiva, nya relationer så att du kan bygga ett bättre liv.

Upptäck de fyra typerna av svåra föräldrar:
- Den känslomässiga föräldern ingjuter känslor av instabilitet och ångest.
- Den drivna föräldern är upptagen med att försöka göra allt och alla perfekt.
- Den passiva föräldern undviker att ta itu med allt som är upprörande.
- Den avvisande föräldern är tillbakadragen, avvisande och nedvärderande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vuxna barn till känslomässigt omogna föräldrar : så läker du efter en uppväxt med avvisande eller självupptagna föräldrar
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Vuxna barn till känslomässigt omogna föräldrar : så läker du efter en uppväxt med avvisande eller självupptagna föräldrar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läkande
  Mikael Andersson, 10 november 2023

  Den är läkande och ger hopp och förståelse varför det har varit som det varit. Ger också budskapet att det var inte mitt fel.

 2. Ögonöppnare! Frigörande!
  EVB, 6 oktober 2023

  En bok att hålla i handen och få vägledning av, när man frigör sig från gamla fasthållande band, och lär sig leva sitt eget liv, på egna ben och med stark ryggrad och integritet. Äntligen!

 3. Icke dömande.
  Kristina Olsson, 14 september 2023

  Enligt min mening en mycket lättläst bok. Icke dömande, pekar inte ut eller skambelägger. Tänker att detta förhållningssätt är nyckeln till mer konstruktivt beteende hos oss alla. Jag tycker att boken var jättebra.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Lindsay C Gibson