Vuxna barn till känslomässigt omogna föräldrar : så läker du efter en uppväxt med avvisande eller självupptagna föräldrar (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2023-10-31
Förlag
Akademius Förlag
Översättare
Ylva Mörk
ISBN
9789198809886
Vuxna barn till känslomässigt omogna föräldrar : så läker du efter en uppväxt med avvisande eller självupptagna föräldrar (e-bok)

Vuxna barn till känslomässigt omogna föräldrar : så läker du efter en uppväxt med avvisande eller självupptagna föräldrar E-bok

Hur man läker från avlägsna, avvisande eller självengagerade föräldrar

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2023-10-31
163
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Om du växt upp med en känslomässigt omogen, otillgänglig eller självisk förälder kan du ha kvarstående känslor av ilska, ensamhet, svek eller övergivenhet. Du kanske minns barndomen som en tid då dina känslomässiga behov inte tillgodosågs, dina känslor avfärdades eller du tog på dig vuxenansvar i ett försök att kompensera din förälders beteende. Dessa sår kan läka och du kan gå vidare i ditt liv.

I den här banbrytande boken avslöjar den kliniska psykologen Lindsay Gibson den destruktiva naturen hos föräldrar som är känslomässigt omogna eller otillgängliga. Du upptäcker hur dessa föräldrar skapar en känsla av försummelse och du lär dig olika sätt att läka från den smärta och förvirring som din barndom orsakat. Genom att frigöra dig från dina föräldrars känslomässiga omognad kan du återgå till din sanna natur, kontrollera hur du reagerar och undvika besvikelser. Slutligen får du lära dig hur du kan skapa positiva, nya relationer så att du kan bygga ett bättre liv.

Upptäck de fyra typerna av svåra föräldrar:
- Den känslomässiga föräldern ingjuter känslor av instabilitet och ångest.
- Den drivna föräldern är upptagen med att försöka göra allt och alla perfekt.
- Den passiva föräldern undviker att ta itu med allt som är upprörande.
- Den avvisande föräldern är tillbakadragen, avvisande och nedvärderande.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vuxna barn till känslomässigt omogna föräldrar : så läker du efter en uppväxt med avvisande eller självupptagna föräldrar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Sista pusselbiten
    Lotta, 19 februari 2024

    Denna bok var den sista pusselbiten för mig för att kunna leva ett självständigt och eget liv. Den satte precis allt vad jag kände mig förvirrad över, och även om det är känslomässigt tungt att läsa så känner jag mig så mycket friare efter!

  2. Bok för alla
    Thom , 12 februari 2024

    Man tänker på sig själv, sina föräldrar, sin partner och sina barn. Väldigt mycket i boken måste vara relevant för de allra flesta.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Lindsay C Gibson