Den digitala världshjärnan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
195
Utgivningsdatum
2022-12-11
Upplaga
1
Förlag
Pharos Media Productions
Medarbetare
Nordangård, Inger (form)
Dimensioner
225 x 160 x 13 mm
Vikt
300 g
SAB
Ubaj
ISBN
9789198815306
Den digitala världshjärnan (häftad)

Den digitala världshjärnan

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2022-12-11
223
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den digitala världshjärnan Kan levereras innan julafton
Vi får ofta höra att det råder ett "nödläge för planeten". Det stämmer, men inte på det sätt många miljö- och klimatagitatorer föreställer sig.

I denna bok visar teknik- och vetenskapshistorikern Jacob Nordangård att bakom alla fina ord som hållbarhet, solidaritet, ansvar, humanism och rättvisa döljer sig helt andra strävanden där demokrati och frihet riskerar att ersättas med en omänsklig, teknokratisk dystopi i vilken allas förehavanden ska övervakas, registreras, begränsas och kontrolleras in i minsta detalj.

Dessa långt gångna planer finns nu öppet redovisade i de agendasättande organisationernas egna publikationer och strategidokument.

Den digitala världshjärnan utgår från rapporten Our Common Agenda (2021) där FNs generalsekreterare António Guterres presenterar tolv förslag på hur ett reformerat multilateralt system effektivare skulle kunna hantera globala problem såsom pandemier och klimatförändringar. Om förslagen förverkligas kan de komma att ge FN, WHO, G20 samt ledande multi-nationella företag och finansinstitut (genom World Economic Forum) helt nya och mycket omfattande maktbefogenheter.

Vi har nu ett litet tidsfönster på högst ett par år innan planerna formaliseras politiskt och kopplas samman tekniskt till det globala system som är tänkt att bli den digitala världshjärnan.

Läs boken, ladda ned rapporterna som citeras och avgör själv om detta är den framtid du önskar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den digitala världshjärnan
  2. +
  3. Norrsken : den heltäckande handboken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Norrsken : den heltäckande handboken av Carl Bergstrand (inbunden).

Köp båda 2 för 452 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den digitala världshjärnan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Världshjärnan
    Ralph Jarl (Porches), 19 juni 2023

    Borde vara obligatorisk läsning så fler lär sig hur vår värld styrs och kan manipuleras. Vi behöver alla sätta oss in mer i vad som pågår

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jacob Nordangård