Hallucinationer : den okända sidan av Parkinsons sjukdom (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2023-04-11
Förlag
Nyx Produktion
Medarbetare
Leo, Patric (form)
Illustratör/Fotograf
Håkan Ljung
Dimensioner
250 x 170 x 21 mm
Vikt
524 g
SAB
Vef
ISBN
9789198833607
Hallucinationer : den okända sidan av Parkinsons sjukdom (inbunden)

Hallucinationer : den okända sidan av Parkinsons sjukdom

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-04-11
224
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Ungefär 20 000 personer i Sverige lever med den neurologiska sjukdomen Parkinson. Av dessa drabbas uppskattningsvis mellan 5 000 och 8 000 av hallucinationer. Mörkertalet är stort då många upplever ett stigma kring att berätta om sina upplevelser av att se eller höra saker som inte finns.

I denna bok delar personer som lever med sjukdomen och deras anhöriga med sig av sina personliga erfarenheter av hur det är att leva med hallucinationer. Förhoppningen är att berättelserna ska bidra till ökad förståelse för denna nästintill okända sida av sjukdomen och att de ska nå ut till andra som delar denna verklighet och få dem att känna sig mindre ensamma.

Ulf Wickbom tittar även på sjukdomens historia, dess orsaker och behandlingar, och Lars Forsgren beskriver i sitt efterord hallucinationsmekanismen ur ett forskningsperspektiv. Boken är illustrerad av Håkan Ljung.

Hallucinationer. Den okända sidan av Parkinsons sjukdom är utgiven av Nyx Produktion och distribueras av Bokförlaget Stolpe.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hallucinationer : den okända sidan av Parkinsons sjukdom
 2. +
 3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 443 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Hallucinationer : den okända sidan av Parkinsons sjukdom. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig bok om Parkinsons sjukdom
  Jenny, 28 maj 2023

  Läs och lär om hallucinationerna du som Parkinson-sjuk kan drabbas av. Personliga berättelser varvas med fakta, i ett aningen rörigt upplägg. Men boken är trots detta väldigt läsvärd.

 2. Välskrivet
  Helena Heiman, 8 maj 2023

  Boken med sina intervjuer ger en ovärderlig insyn i ett, för mig, okänt land. Den ger förståelse och förklaringar som är värdefulla för utomstående - vänner, familjen, alla som är intresserade av ämnet.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ulf Wickbom