Kan man få en jävla like? (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
310
Utgivningsdatum
2023-11-17
Upplaga
1
Förlag
Storify Publishing AB
Dimensioner
210 x 134 x 20 mm
Vikt
376 g
ISBN
9789198849998

Kan man få en jävla like?

(11 röster)  |   Läs 6 recensioner
Häftad,  Svenska, 2023-11-17
199
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Kan man få en jävla like? är en satirisk pärla som blandar det bästa av feelgood med en vass blick på samtiden.

Möt Molly, en förvirrad kvinna mitt i Stockholms lyx och flärd. Hon har allt utom det som verkligen räknas äkta glädje. Mollys desperata jakt på likes och följare tar henne på en hysterisk resa genom befruktningsförsök, detox-dieter och ett tappert försök att älska tofu. Bakom den flashiga fasaden kämpar Molly med en stor sorg och ett komplicerat förhållande till sin mamma.

När åttiofemåriga bloggaren Märta Ferrari kliver in i Mollys liv, vänds allt upp och ner. Tillsammans utforskar de den absurda världen av sociala medier över varmkorv och förmiddagssherry, och Molly finner något hon inte haft på länge en sann vänskap och skratt som botar själen.

Kan man få en jävla like? är en vass och humoristisk roman som speglar vår statusuppdaterande samtid där jakten på likes ofta överträffar verkliga upplevelser. Följ med på Mollys resa mot drömmar och självinsikt, kryddad med en dos ironi som garanterat får dig att skratta högt.

Malena Sundström, som själv jobbar med sociala medier, bjuder läsarna på ett friskt andetag i den digitala ångestens era. Kan man få en jävla like? är hennes debutroman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kan man få en jävla like?
 2. +
 3. En enkel till Uppsala : Majas resa

De som köpt den här boken har ofta också köpt En enkel till Uppsala : Majas resa av Ellika Shilling (häftad).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Kan man få en jävla like?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rolig och full av samtidshumor
  Marias bokhylla, 5 februari 2024

  3,5/5

  Molly har flyttat från Lilla Edet till Stockholm för att jobba med marknadsföring. Egentligen borde hon vara nöjd med livet, för utåt sett ser det ut som att hon har det som behövs, men hon är inte lycklig. Det känns som att alla andra har det som räknas; alla likes, den perfekta familjen, medan hon själv har en mamma som inte kan hålla koll på pengar och bara ber Molly om hjälp hela tiden, fertilitetsproblem och problem att hålla sig flytande på jobbet. Så kommer möjligheten a... Läs hela recensionen

 2. Härlig humor och angeläget allvar
  Hanna L, 29 december 2023

  Den här boken berörde mig för den har så många bottnar! Det är en av de absolut roligaste böckerna jag läst i mitt liv men den har samtidigt ett djup genom att den belyser ämnen som sällan syns i sociala medier. Mollys relation till sin mamma är skildrad på ett sätt som verkligen hugger tag i mig när jag läser. Dessutom är karaktärerna och miljöerna både roligt och tydligt tecknade - författaren kan konsten att välja precis rätt ord för att skapa skarpa bilder hos läsaren!

 3. En bok som både berör och underhåller
  Monica, 29 december 2023

  Bästa boken jag läst på länge. En vass berättelse där författaren på ett humoristiskt sätt skildrar hetsen efter nya likes i den digitala ångestens era. Rekommenderas varmt.

 4. Läsglädje!
  Kajsa, 28 december 2023

  I "Kan man få en jävla like" tar Sundström en närmare titt på vår sociala medie hysteriska verklighet genom att låta oss följa Molly under ett par kaotiska veckor. Boken har alla ingredienserna för att landa i feelgood genren, men så mycket mer. Lägg till författarens knivskarpa humor, krydda med psykisk ohälsa som ger en viss svärta och lägg till en härlig mustig dialog. Märta Ferrari måste nämnas som en osannolik men helt perfekt sidekick till Molly.
  Helt enkelt en strålande författardebut!

 5. Mitt i prick!
  Elisabet , 16 december 2023

  Molly försöker leva upp till ytliga värden, samtidigt som hon har rejält med bekymmer. Den icke-fungerade mamman med ekonomin som ställer till det och så graviditetsönskan. Det är svårt att släppa boken, den är fängslande och ofta riktigt rolig. Alltså Märta Ferrari :) Nu vill jag läsa mer av författaren!!

 6. En träffsäker bild av en ängslig tid
  Karin M., 9 december 2023

  Underhållande bok som jag slukade! Visst finns det många clicher och 'öppna dörrar', men är det inte just så många lever, eller vill verkar leva inför andra, utan att ifrågasätta sina val. Jag gillar hur boken använder en äldre kvinnans perspektiv som motvikt till de yngre medelålders personernas (ikke) problem. Fler behöver ifrågasätta hur den normala bilden av en 'lyckad' person ser ut. Jag ser fram mot författarens nästa bok!

Visa alla 6 recensioner