Vad är filosofi? (häftad) NY
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2024-05-14
Förlag
Glänta Produktion
Översättare
Sven-Olov Wallenstein, Fredrika Spindler, Rikard Johansson
Originaltitel
Qu-est-ce que la philosophie ?
Dimensioner
210 x 129 x 17 mm
Vikt
348 g
SAB
Dd
ISBN
9789198866582

Vad är filosofi?

Häftad,  Svenska, 2024-05-14
199
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.


Vad är filosofi? både ställer och besvarar frågan om vad den filosofiska verksamheten innebär. Det är en skapande verksamhet, där det som skapas är unika begrepp. Filosofen Gilles Deleuze och psykoanalytikern Félix Guattari svarar även på hur detta begreppsliga tänkande skiljer sig från - och samtidigt interagerar med - andra former av skapande, såsom konsten och naturvetenskapen.

Vad är filosofi? utgör kulmen på samarbetet mellan Deleuze och Guattari, efter de tidigare böckerna Anti-Oidipus, Tusen platåer och Kafka - för en mindre litteratur. Boken är inte bara en pedagogisk analys och förklaring av vad begreppsligt tänkande innebär, utan också en kraftfull uppmaning att skapa nya begrepp; att skapa ett filosofiskt tänkande för samtiden och framtiden.

När den gavs ut 1991 skrev filosofen Didier Eribon att "det är en oerhört stor bok ... en av dessa sällsynta böcker som får oss att betrakta saker och ting på ett annat sätt ... den kommer mycket snart att bli en klassiker." Det blev den också, inte bara inom den akademiska filosofin, utan i en betydligt bredare teoretisk och kritisk bemärkelse.

"För att svara på frågan krävs alltså något annat än en filosofi eller mer eller mindre vaga föreställningar om tänkandet i allmänhet: det som behövs är en utredning av vad filosofi är och gör, inifrån den filosofiska aktiviteten". (Ur Fredrika Spindlers förord.)

Boken är översatt från franska av Rikard Johansson, Fredrika Spindler & Sven-Olov Wallenstein.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vad är filosofi?
  2. +
  3. Allt jag fått lära mig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt jag fått lära mig av Tara Westover (pocket).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna