Revolution i BB-fabriken: Hur du tar tillbaka makten över din kropp och föder friskt i ett sjukt system (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
276
Utgivningsdatum
2023-11-24
Upplaga
1
Förlag
Domeratzky förlag
Dimensioner
22 x 205 x 141 mm
Vikt
440 g
SAB
O
ISBN
9789198868593
Revolution i BB-fabriken: Hur du tar tillbaka makten över din kropp och föder friskt i ett sjukt system (inbunden)

Revolution i BB-fabriken: Hur du tar tillbaka makten över din kropp och föder friskt i ett sjukt system

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-11-24
207
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Svensk förlossningsvård är i kris och runtom i landet betalar födande kvinn or priset med sina kroppar. Onödiga interventioner har blivit rutin när budget- och effekt iv iserings krav ska mötas. Samtidigt, eller kanske just därför, råder en tystnads kultur. En utbredd konsensus om att det är bäst att hålla tyst om sina negativa, ofta livsomvälvande, upplevelser för att inte skrämma andra. Även kvinnor som söker alternativa vägar som hemförlossning skammas till tystnad av såväl vårdpersonal som av ledar skribenter. Deras positiva upplevelser och den vetenskap och statistik som stödjer deras val ska gömmas och glömmas. Idén om att kvinnor inte klarar av att fatta informerade beslut är en av patriarkatets äldsta. Men nu är det dags att ta bladet från munnen, det är dags för revolution i BB-fabriken!

Maria Bengtsson och Kristina Turner har skrivit en heltäckande genomgång av förlossningsvårdens brister och fallgropar och ger handfasta instruktioner på hur du kan ta tillbaka makten över din kropp och föda friskt i ett sjukt system. Det här är en mångfacetterad guide genom misogyna snår som innehåller information, vägledning och fakta, men inte några pekpinnar. I grund och botten är det du själv som är experten på din egen kropp och din bebis.

"Sannerligen pågår det ett krig om kvinnokroppen och sannerligen är förlossningsvården av i dag byggd på fundamentalt fel grund. Denna bok synliggör allt detta. In i minsta detalj får vi som läsare kännas vid det som många av oss kanske anar någonstans inuti, men som många inte orkat eller vågat titta på, inte kunnat sätta ord på eller ens varit i närheten av att ha förstått."

- Kajsa Åkesdotter, barnmorska

"Bengtsson och Turner säger det som ingen annan vågar säga lika klart och tydligt, men som många vet. Det är alldeles nödvändigt att vi drar fram och avtäcker den misogyni som finns inbakad i det system som dagens förlossningsvård bygger på. Innehållet i den här boken är anledningen till att jag inte arbetar som barnmorska inom förlossningsvården idag."

- Märta Cullhed Engblom, barnmorska
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Revolution i BB-fabriken: Hur du tar tillbaka makten över din kropp och föder friskt i ett sjukt system
  2. +
  3. Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kr... av Bessel Van Der Kolk (häftad).

Köp båda 2 för 436 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Revolution i BB-fabriken: Hur du tar tillbaka makten över din kropp och föder friskt i ett sjukt system. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Wow!
    Evelina Backlund Esposito, 31 december 2023

    En bok för dig som har fött, ska föda eller perfekt present till någon som gjort just detta. Informativ och belyser ett så viktigt ämne! För kvinnor, döttrar, mormödrar och alla de stödpersoner som finns.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna