Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
100
Utgivningsdatum
2024-03-04
Upplaga
1
Förlag
Widegrens Förlag
Medarbetare
Eriksson, Johan (form)
Dimensioner
10 x 153 x 104 mm
Vikt
150 g
SAB
Lz,Vlb
ISBN
9789198885309

Ibland är det alltid samma sak

(4 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2024-03-04
191
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
På psyk är duschen slanglös, Prinsessan uppvarvad, X och Hawaii delar på en Bounty medan Robban nästan blir upphetsad av Max Blechers intensiva varseblivning av intigheten. En patient vill sälja Italien. Vårdaren Bosse Bicep flexar sina ögonstenar. Nicka med bara! Säg inte vad du egentligen tänker på (ketamin, elbehandling, Utvägen).

Välkommen till psyket, ett reservat som det talas tyst om i Sverige. Platsen där galenskap, motsträvighet, arbetsskygghet - ja, mänsklighet - fortsatt finner livsrum i ett samhälle som annars premierar arbetsvilja, högt tempo och social foglighet. På psyk är alla Människor, kanske mer än någonstans annars.

Robert Myhrelds dagboksanteckningar från en allmänpsykiatrisk avdelning, någonstans i Sverige, är en välbehövlig paus från normaliteten. Vi får ta del av en mörk men kärleksfull inblick i det som drabbar ungefär var tredje person någon gång i livet: hur det känns att må så psykiskt illa att man behöver akut hjälp. Och hjälp finns att få. "Ibland är det alltid samma sak" vittnar om just det.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ibland är det alltid samma sak
 2. +
 3. Ärr för livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ärr för livet av Sofia Åkerman (inbunden).

Köp båda 2 för 430 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ibland är det alltid samma sak. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Modig inifrånskildring
  Jan-Ewert Strömbäck, 30 mars 2024

  Boken är unik i bästa mening. Personagerna känner jag igen från mina erfarenheter av vård inom psykiatrin. Jag är imponerad av att skildringen är så sammanhållen trots det till synes fragmentariska upplägget. Mycket modigt, inte minst reflektionerna över självmord.

 2. Värme, exakta ordval och galghumor
  Irene Kolare, 8 mars 2024

  Författaren Robert Myhrelds debutroman "Ibland är det alltid samma sak" är dagboksanteckningar från en sex veckor lång vistelse på en allmänpsykiatrisk avdelning. Det är berättelsen om livsuppehållande timmar, dagar och veckor som förändrar självbilden och tillvaron. Författaren vänder sig med omsorg till dem som befinner sig i mörkret och påminner om att det finns hjälp att få.

  Om att "igenkänning är tröst" har jag tidigare läst i Myrhelds marginalanteckningar. Tröst är precis vad i... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner