Ryktet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
130
Utgivningsdatum
2024-10-14
Upplaga
1
Förlag
Flo förlag
Översättare
Andrea Lundgren
Originaltitel
Rygtet
ISBN
9789198907032

Ryktet

Häftad,  Svenska, 2024-10-14
186
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa.
En främling anländer till en namnlös stad, och genast börjar ryktet gå. Främlingen blir föremål för stadens hat, kärlek och vänskap, och stadens groteska förflutna framträder i skrämmande gestalter och i märkliga händelser. Här finns djävlar, präster, en skogens mun, levande döda och giftiga bär. Språket i Ryktet är poetiskt och förtätat, mystiskt och trotsigt. Ryktet handlar om makt, om att berätta andras historier och om den vackra och våldsamma melodin som rykten utgör.

Danske Rasmus Daugbjerg (f. 1993) tog häromåret svenska läsare och kritiker med storm med sin mörka klimatsaga Troll. Om den skrev bland annat Gabriella Håkansson i Sydsvenskan: "Troll är korthuggen, surrealistisk, dogmatisk, religiös, brutal, ömsint, svindlande, vacker, naiv, sakral, sublim, surrealistisk, knarksvampig, Biskops Arnö-litterär och helt genial. Daugbjerg skriver något ingen annan skrivit tidigare. Någonsin." Ryktet är Rasmus Daugbjergs debut.
Visa hela texten

Fler böcker av Rasmus Daugbjerg

  • Troll

    Rasmus Daugbjerg

    Det bor ett troll bor i skogen. Hennes öde är bundet till jorden, och när människorna från byn skadar naturen måste trollet straffa dem. Långt borta sitter en maktgalen kung. På hans befallning slaktar människorna djuren och hugger ner träden. När...