Serier för vuxna : Epix och den svenska serierevolutionen (inbunden) NY
På topplistor
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2024-05-14
Upplaga
1
Förlag
Lystring
Medarbetare
Jonsson, Fredrik (red.) / Ivarsson, Agnes (form)
Dimensioner
275 x 215 x 25 mm
Vikt
1001 g
SAB
G.05
ISBN
9789198925302

Serier för vuxna : Epix och den svenska serierevolutionen

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2024-05-14
294
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Under 80-talet förändras den svenska seriekulturen i grunden. Ingen symboliserar denna förändring mer än den excentriske Horst Schröder och hans förlag Epix. I Epix, Pox, Tung Metall och en rad andra tidningar introducerar Schröder svenska läsare till tidens mest betydelsefulla serier från hela världen. Allt med "Serier för vuxna" tydligt märkt i ena hörnet på omslagen för att markera att det rör sig om ett innehåll väsensskilt från Kalle Anka eller Fantomen. Under en period på tio år får Epix uppleva både triumfer och skandaler. Nu berättar alla inblandade för första gången hela historien om det mytomspunna förlaget som var en adrenalinspruta rätt i hjärtat på serie-Sverige.

Robert Aman - kulturskribent och serieforskare - har inte bara intervjuat Schröder och Epix-redaktionens mångtaliga medarbetare utan även svenska och internationella seriestjärnor som publicerar sig i Epix tidningar, konkurrenter som går i klinch med Schro¤der (eller tva¤rtom), journalister som rapporterar om fo¤rlagets fo¤rehavanden, kritiker som helst av allt o¤nskar att tidningar som Epix och Pox inte existerade. Och ma°nga fler.

Serier för vuxna berättar ett stycke vild och lätt osannolik litteraturhistoria. Kokain gömt i kopieringsmaskinen, åtal för olaga våldspornografi och en kidnappning är endast några av de ämnen som berörs. Men framför allt är det en berättelse om en grupp unga eldsjälar övertygade om att seriekonsten är ämnad för något större. Denna bok slungar läsaren tillbaka till 80-talet och innanfo¤r va¤ggarna hos redaktionen pa° Frejgatan 19 i Stockholm där luften a¤r tjock av stora fo¤rhoppningar, brinnande entusiasm, gnisslande konflikter - och svart ro¤k fra°n Horsts pipa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Serier för vuxna : Epix och den svenska serierevolutionen
  2. +
  3. Box 19008 : chefen går i taket

De som köpt den här boken har ofta också köpt Box 19008 : chefen går i taket av Ulf Jansson, Lars Andreasson (inbunden).

Köp båda 2 för 563 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Serier för vuxna : Epix och den svenska serierevolutionen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Boken om Horst Schröder.
    Tintin (Stockholm), 3 juni 2024

    Kan bara bli högsta betyg efter att ha tagit del av sveriges intressantaste kulturpersonlighet och hans tidningsimperium uppgång och fall.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Robert Aman