Metro 2033 (häftad)
Format
Häftad (Paperback / softback)
Språk
Engelska
Antal sidor
536
Utgivningsdatum
2022-01-20
Upplaga
2nd ed.
Förlag
Glagoslav Publications B.V.
Översättare
Paul Van Der Woerd
Medarbetare
De Roon Hertoge, Els (red.)
Illustrationer
Black & white illustrations
Dimensioner
229 x 152 x 27 mm
Vikt
708 g
Antal komponenter
1
Komponenter
423:B&W 6 x 9 in or 229 x 152 mm Perfect Bound on White w/Matte Lam
ISBN
9789491425004
Metro 2033 (häftad)

Metro 2033

Häftad,  Engelska, 2022-01-20
414
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Het is 2033. Twintig jaar geleden heeft een atoomoorlog de beschaafde wereld in puin gelegd.

In Moskou heeft een klein deel van de bevolking zijn toevlucht gevonden in de grootste atoomvrije schuilkelder op aarde: de metro, ooit gebouwd door Stalin.

Hier, diep onder de grond, overleven een paar duizend mensen op enkele tientallen stations, verdeeld over een handvol kleinere en grotere confederaties van verschillende signatuur - communistisch, fascistisch, liberaal-kapitalistisch - die in staat van Koude Oorlog met elkaar verkeren en worden verbonden door gevaarlijke, geheimzinnige metrobuizen. Boven de grond heeft de straling elk menselijk leven onmogelijk gemaakt en nieuwe levensvormen doen ontstaan. Nu dreigen deze onmensen de metro binnen te dringen, om wat resteert van de mensheid te vernietigen.

- Meer dan 1.000.000 lezers van de internet editie

- 500.000 exemplaren verkocht in Rusland

- EUROCON aanmoedigingsprijs van de European Science Fiction Society 2007 voor het meest

 veelbelovend debuut van het jaar

- Bestseller van het jaar 2008 (Time Out Moscow)

- 2010 lente, wereld release van het computerspel door THQ gebaseerd op de roman - meer     

 meer dan 1.000.000 exemplaren verkocht.

Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Metro 2033
  2. +
  3. Running Grave

De som köpt den här boken har ofta också köpt Running Grave av Robert Galbraith (häftad).

Köp båda 2 för 633 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Recensioner i media

"voor de hand liggende oplossingen zijn er niet in dit verhaal. onverwachte gebeurtenissen vinden plaats en het voor de hand liggende, gebeurt juist niet. een onvoorspelbaar verhaal waarvan het onverwachte einde veel te snel komt. ik heb genoten van het boek en zelfs als sciencefiction niet helemaal jouw genre is, zou ik het je toch zeker aanbevelen. "

plazilla.com


"niet monsters, mutanten, demonen, geesten of reuzenratten moet je vrezen als metrobewoner. nee, het zijn de mensen zelf, je soortgenoten, waar je bang voor moet zijn. de mens is bang, dom, bijgelovig en egostisch en iedere vorm van beschaving die hij opbouwt brengt uitsluiting, machtsmisbruik en geweld met zich mee."

hanta.nl


"al met al is dit boek een echt post-apocalyptisch verhaal met hier en daar wat spannende beschrijvingen, lappen tekst met geschiedenis en veel menselijke interactie met onder andere soms een kleine green peace boodschap."

soraya blog


"gloechovski heeft met metro 2033 een gekke combinatie van spanning, actie en filosofie afgeleverd, geschreven in een prachtige stijl. een heerlijk divers boek dat doet verlangen naar een vervolg."

nielsnijbirg.nl


"all in all artjoms story offers an interesting glimpse into the psyche of man. at the same time gives his story a clear warning against war and violence. artjoms encounters with different mutants give the necessary tension to the story, so it will not get bogged down in endless speculations."

drukinkt blog


"het wordt een donkere, zwaarmoedige reis vol gevaren en mysteries, met vreemde personnages en nog vreemdere gesprekken, filosoferend over het menszijn, over de grote ramp, over religie, over macht. soms best spannend vooral de bovengrondse episodes, al moet je toch bijna tot in de helft van het boek doorlezen om tot de betere actie en spanning te geraken. "

amable.be


"in het begin moest ik wel wennen is aan de stijl van gloechovsky en ik moet de concentratie er absoluut bij houden. maar het boek is de moeite waard om door te zetten en te lezen. de grauwe, duistere wereld van de metro komt in de loop van het boek steeds meer tot leven en is boeiend en bijzonder intrigerend. "

charlottesboeken blog


"deze depressieve wereld is tot in detail uitgewerkt. gloechovsky laat bijvoorbeeld niet na te vertellen hoe de bewoners aan voedsel of frisse lucht komen. ook de verschillende groeperingen met elk hun eigen leefwijze en organisatie worden goed uitgelicht. juist doordat alles zo realistisch en geloofwaardig is overkomt dringt de verschrikkelijke situatie van de personages echt tot je door. ondanks (of misschien juist dankzij) deze naargeestige setting, weet het verhaal je over te halen om door te lezen. je wilt weten hoe andere groepen het doen, hoe andere stations eruitzien en hoe het nou precies zit met die mysterieuze 'zwarten'."

fantasywereld