Tuntematon sotilas (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (527.6 MB)
Språk
Finska
Inläsare
Veikko Honkanen
Utgivningsdatum
2008-04-09
Upplaga
1
Förlag
WSOY
ISBN
9789510343173

Tuntematon sotilas Ljudbok

Ljudbok,  Finska, 2008-04-09
139
Billigast på PriceRunner
Lyssna i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    109
  • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
    189
Visa alla 2 format & utgåvor
Väinö Linnan kirjailijanuran loistava, historiallinen läpimurto. Sodan kritiikki ja suomalaisen sotilaan muistomerkki. Romaani, joka kulkee isältä pojalle.

"Minulta on monesti kysytty tiesinkö työn aikana, että kirjastani tulisi sellainen menestys kuin tuli. Siihen aikaan minulla oli tapana sanoa, että sitä myydään tuhannesta sataantuhanteen kappaleeseen. Tuo satatuhatta oli olevinaan jonkinlaista itseironiaa." Väinö Linna.

Teoksen myyntiluvut ovat lähellä miljoonaa kappaletta ennemmin kuin sataatuhatta.

Äänikirjan kertoja on itseoikeutetusti näyttelijä Veikko Honkanen.

Akateemikko Väinö Valtteri Linna syntyi 20. joulukuuta 1920 Urjalassa. Hän oli kotoisin vaatimattomista oloista kymmenlapsisesta perheestä ja joutui heti kansakoulusta päästyään elättämään itsensä ensin maa- ja metsätyöläisenä, sittemmin tehdastyöläisenä Tampereella Finlaysonin tehtailla vuosina 1938-1940 sekä sodan jälkeen 1944-1954. Linna ei ollut kovin innokas koulunkävijä, sen sijaan hän oli jo varhain intohimoinen lukija. Sodan jälkeen Linna aloitti määrätietoisesti omatoimisen opiskelun ja ahmi niin kaunokirjallisuutta, psykologiaa kuin filosofiaakin. Lukemisen rinnalla hän harjoitteli kirjoittamista, sillä hänen tavoitteenaan oli kirjoittaa romaani. Esikoisteos Päämäärä valmistuikin 1946. Linnan toinen romaani Musta rakkaus ilmestyi vuonna 1948. Tämän jälkeen Linna ryhtyi työstäämään pitkään mielessä hautonutta ajatustaan kirjoittaa sotakirja. Tuntematon sotilas ilmestyi vuonna 1954, ja oli heti jättimäinen myyntimenestys. Täällä Pohjantähden alla -trilogian kirjat ilmestyivät vuosina 1959, 1960 ja 1962. Väinö Linna kuoli 21. huhtikuuta 1992 Pikonlinnan sairaalassa Kangasalla. Muistotilaisuudessa professori Heikki Ylikangas selitti, miksi Linna sai osakseen ihmisten jakamattoman kunnioituksen: Linnan pyrkimys totuuteen on hänen viestinsä kantovoima, ja hänen tärkeä viestinsä teki hänestä suuren kirjailijan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Väinö Linna