Suomen kultakausi (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (165.4 MB)
Språk
Finska
Läsålder
12-15 år
Inläsare
Panu Vauhkonen
Utgivningsdatum
2020-09-15
Upplaga
1
Förlag
WSOY
ISBN
9789510454992
Suomen kultakausi (ljudbok)

Suomen kultakausi Ljudbok

Ljudbok (MP3), Finska, 2020-09-15
190
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone och iPad
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Ensi kertaa Suomen taiteen kultakauden kaikki taiteenalat rinta rinnan.

Canth ja Leino, Gallen-Kallela ja Schjerfbeck, jugendtalot ja ateljeehuvilat, Sibelius, Prinsessa Ruususen häämarssi... 1880-luvun ja itsenäistymisen välisenä aikana luotiin iso osa kaikkien taiteenalojen klassikoista. Miten käsitys kultakaudesta muuttuu, kun nähdään sen koko kuva?

1880-luvulla nouseva kansallishenki kannusti taiteen pariin, mutta samaan aikaan ulkomailla opiskelu oli välttämättömyys, sillä oppilaitoksia ei ollut. Pienen kansan kaikki kyvyt otettiin käyttöön mesenaattien varoilla. Luovat ihmiset tekivät rohkeita loikkia uusille taiteenaloille. Tällaisena aikana eri alojen taiteilijat muodostivat yhteisöjä, tukivat ja rakastivat toisiaan sekä kilpailivat toistensa kanssa. Muutamassa vuosikymmenessä taide harppasi realismista modernismin kynnykselle, yksilöt ylittivät itsensä ja kansallistaiteilijoita syntyi. Kirja kertoo kultakaudesta, yhteiskunnasta sen taustalla jayksityiskohtaisemmin eri taiteenalojen kehityksestä.

FT Elina Seppälä ja dosentti Mikko-Olavi Seppälä ovat kulttuurihistorian tutkijoita ja tietokirjailijoita. Työparina he täydentävät toisiaan: Mikko-Olavin aloja ovat teatteri, kirjallisuus ja populaarikulttuuri, Elinan puolestaan taidehistoria, musiikki ja kulttuuridiplomatia.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Aale Tynni

    Mikko-Olavi Seppälä, Riitta Seppälä

    Rakastetun runoilijan elämän koko kaari Inkeriläispakolaisesta olympiavoittajaksi ja akateemikoksi. Runot, perhe ja äitiys, uusi elämä Martti Haavion kanssa. Kuusivuotiaana Aale Tynni pakeni perheineen Venäjän vallankumousta. Runotytöstä kasvoi lu...

  • Kultakausi: 100 teosta

    Mikko-Olavi Seppälä, Elina Seppälä

    Esittelyssä ensi kertaa 100 rakkainta Suomen kultakauden teosta kaikilta taiteenaloilta. Gallen-Kallela ja Schjerfbeck, jugendtalot ja ateljeehuvilat, Prinsessa Ruususen häämarssi, Sibelius, Minna Canth ja Eino Leino... Mitä suosikkiteoksestasi pa...