Lentävä kirvesmies (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Finska
Utgivningsdatum
2023-09-13
Förlag
WSOY
ISBN
9789510460146
Lentävä kirvesmies (e-bok)

Lentävä kirvesmies E-bok

E-bok,  Finska, 2023-09-13
184
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
  • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
    195
Visa alla 1 format & utgåvor
Lennokas, pronssikaudelle sijoittuva romaani ylivoimaisesta Ronkoteuksesta.

Vene halkoo vaahtopäistä Pielisjärven ulappaa, ja sen perätuhdolla makoilee tyytyväinen nuorehko mies: hänen venettään kiskoo musta mahtavasiipinen merikotka. Mies on Ronkoteus, jolla on järkeä sen verran, ettei hänen tarvitse känsiä omiin käsiin soutaa niin kuin muiden venekuntien miesten.

Ronkoteus, pronssikauden keksijä ja monitaitoinen osaaja, himoitsee kuitenkin korkeammalle, mutta siihen ei enää kotkapari riitä. Perämeren rannoilta hän ryöstää merikotkanmunia, haudottaa ne hanhilla ja anopilla ja saa lopulta oivan kotkalaivueen. Keksintönsä ansiosta Ronkoteuksesta tulee rikas ja mahtava.

Arto Paasilinna on tutkinut pronssikauden maailman, myytit ja tarut, mutta niitäkin huimempia ovat kirjailijan oman mielikuvituksen kuviot. Ilmailun pioneeri Ronkoteus on unohtumaton sankari, jonka hahmon kautta Paasilinnan tutkii vanhaa myyttiä ja antaa samalla yksityiskohtaisen elävän ja realistisen kuvan 3 000 vuoden takaisesta todellisuudesta.

Lentävä kirvesmies ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1996.

Arto Paasilinna (1942-2018) julkaisi kolmekymmentäviisi romaania ja lukuisia muita teoksia. Hänen tunnetuimpia romaaneitaan ovat Jäniksen vuosi, Ulvova mylläri ja Hurmaava joukkoitsemurha. Paasilinnan tuotantoa on käännetty yli 40 kielelle.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Arto Paasilinna