Det blå garnet : en bok om att sticka (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-09-21
Förlag
Schildts & Söderströms
Dimensioner
194 x 129 x 19 mm
Vikt
292 g
SAB
Qccaa
ISBN
9789515257734
Det blå garnet : en bok om att sticka (inbunden)

Det blå garnet : en bok om att sticka

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2022-09-21
192
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I tonåren bestämde sig Karin Erlandsson för att förverkliga en dröm och sticka en tröja. Hemma fanns en massa restgarn och av det stickade hon en vacker randig tröja utan hjälp av vare sig mönster eller modell. Tröjan beundrades och den användes länge, känslan av tillfredsställelse och glädje var stor. Ett djupt och livslångt kärleksförhållande hade inletts. Under årens lopp har Karin stickat oräkneliga tröjor, mössor, sockor och vantar till sina kära och till sig själv. De flesta som stickar ingår i en lång, ofta osynlig, tradition av stickande kvinnor. Medan vi sitter med vårt handarbete kan tankarna löpa fritt och för Karin Erlandsson är stickandet också ett komplement och en motpol till skrivandet. I sin insiktsfulla och infallsrika bok lyfter Karin Erlandsson fram stickandets historia och begrundar vad stickande och handarbete betyder för oss.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det blå garnet : en bok om att sticka
  2. +
  3. Lærke Bagger : sticka

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lærke Bagger : sticka av Lærke Bagger (inbunden).

Köp båda 2 för 496 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det blå garnet : en bok om att sticka. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Underbar bok om stickning
    Chia, 9 december 2022

    En bok för alla stickare - och blivande stickare. Mycket intressanta historiska fakta men även bilder ur en stickares vardag. Inga mönster, men fakta varifrån olika mönster kommit från. Det är en bok som man inte vill ska ta slut. Man känner sig stolt över att man stickar (eller virkar...)

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Karin Erlandsson