Det blå garnet : en bok om att sticka (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-09-21
Förlag
Schildts & Söderströms
Dimensioner
194 x 129 x 19 mm
Vikt
292 g
SAB
Qccaa
ISBN
9789515257734

Det blå garnet : en bok om att sticka

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-09-21
231
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I tonåren bestämde sig Karin Erlandsson för att förverkliga en dröm och sticka en tröja. Hemma fanns en massa restgarn och av det stickade hon en vacker randig tröja utan hjälp av vare sig mönster eller modell. Tröjan beundrades och den användes länge, känslan av tillfredsställelse och glädje var stor. Ett djupt och livslångt kärleksförhållande hade inletts. Under årens lopp har Karin stickat oräkneliga tröjor, mössor, sockor och vantar till sina kära och till sig själv. De flesta som stickar ingår i en lång, ofta osynlig, tradition av stickande kvinnor. Medan vi sitter med vårt handarbete kan tankarna löpa fritt och för Karin Erlandsson är stickandet också ett komplement och en motpol till skrivandet. I sin insiktsfulla och infallsrika bok lyfter Karin Erlandsson fram stickandets historia och begrundar vad stickande och handarbete betyder för oss.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det blå garnet : en bok om att sticka
 2. +
 3. Lærke Bagger : sticka

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lærke Bagger : sticka av Lærke Bagger (inbunden).

Köp båda 2 för 550 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Det blå garnet : en bok om att sticka. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok för både stickare och icke-stickare
  Eivor Lund Blomkvist, 30 mars 2023

  Det här är en lättläst och intressant bok om det mesta som har med stickning att göra, vanliga termer, historia och personliga erfarenheter av stickningens problem och glädjeämnen. Stickningens filosofi sa en bekant.

 2. Det blå garnet: en bok om att sticka
  Marie-Louise Nilsson, 14 februari 2023

  Lite störigt med rött om slag med rubriken Det blå garnet. Lite rolig detalj är det förstås också, samtidigt.
  Boken riktar sig till en speciell publik och för mig var den riktigt rolig att läsa, även om språket inte är så välslipat. Jag kommer att läsa den flera gånger.

 3. Underbar bok om stickning
  Chia, 9 december 2022

  En bok för alla stickare - och blivande stickare. Mycket intressanta historiska fakta men även bilder ur en stickares vardag. Inga mönster, men fakta varifrån olika mönster kommit från. Det är en bok som man inte vill ska ta slut. Man känner sig stolt över att man stickar (eller virkar...)

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Karin Erlandsson