Arvet : samtal om Tarja Halonens politik (inbunden) NY
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2024-04-02
Förlag
Schildts & Söderströms
Dimensioner
208 x 138 x 25 mm
Vikt
397 g
SAB
Lz Halonen, Tarja
ISBN
9789515260901

Arvet : samtal om Tarja Halonens politik

Inbunden,  Svenska, 2024-04-02
229
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
När Ryssland attackerade Ukraina i februari 2022 började sökandet efter medskyldiga. I Finland riktade många blicken mot president Tarja Halonen, som i åratal byggt upp varma relationer till Rysslands president Vladimir Putin.

I Arvet diskuterar Meri Valkama med Tarja Halonen om livet och världspolitiken. Valkama vill veta vad Halonen själv anser om sina beslut. I vilken värld och med vilket informationsunderlag fattades de? Är det möjligt att en beslutsfattare som ägnat hela sitt liv åt att försvara freden omedvetet har främjat möjligheten till krig?

Under flera månader följde Valkama Halonens arbete i Finland och runt om i världen. Hon upptäckte något häpnadsväckande: även när vi tror att världen förbättras är det mest kaos överallt. Mitt i det måste världens beslutsfattare göra sitt bästa.

Vad tycker Halonen om allt detta? Vad är det som gör att den åttioåriga presidenten fortfarande reser runt till världens krishärdar? Och varför är det till Halonen som FN:s generalsekreterare António Guterres ringer när han inte vet vad han ska göra?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Arvet : samtal om Tarja Halonens politik
  2. +
  3. Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland... av Lars Berge, Axel Gordh Humlesjö (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Meri Valkama