Hyvästit kapitalismille (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Finska
Utgivningsdatum
2024-03-05
Förlag
Tammi
Översättare
Heikki Eskelinen
ISBN
9789520459734

Hyvästit kapitalismille E-bok

E-bok,  Finska, 2024-03-05
169
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
  • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
    179
Visa alla 1 format & utgåvor
Tulevaisuuden talousjärjestelmä.

Jatkuva talouskasvu on mahdotonta, kun maapallon ilmastoa on väistämättä suojeltava. Miten tulevaisuuden maailmassa siis eletään?

Kapitalismi on saanut aikaan paljon hyvää. Nykymaailmassa se ei kuitenkaan ole enää kestävä talousjärjestelmä. Ulrike Herrmann selittää yleistajuisesti, miksi "vihreä kasvu" ei ole toimiva ratkaisu. Kasvu on sen sijaan saatava tyrehtymään.

Ilmastokriisi muuttuu päivä päivältä pahemmaksi, mutta sen hillitsemiseksi ei käytännössä tapahdu juuri mitään. Tämä ei ole sattumaa - ilmastovaikutukset liittyvät keskeisesti kapitalistiseen tuotantotapaan. Vaurastumisen ja talouskasvun mahdollistavat vain teknologisten menetelmien käyttö ja niiden tarvitseman energian tuottaminen polttoaineilla. Auringon ja tuulen avulla tuotettua vihreää energiaa ei koskaan saada riittävästi koko maailman vaurastumisen tarpeisiin. Niinpä teollistuneiden maiden on hyvästeltävä kapitalismi ja siirryttävä kiertotalouteen, jossa kulutamme vain sen verran kuin pystymme kierrättämään.

Miten tämä siirtymä voidaan toteuttaa taloutta romahduttamatta? Saksassa bestselleriksi noussut kirja viitoittaa tietä kapitalismin ansasta vapautumiseen liberaalia demokratiaa vaurioittamatta.

Talousasiantuntija ja tietokirjailija Ulrike Herrmann aloitti uransa pankkialalla, opiskeli historiaa ja filosofiaa Berliinin vapaassa yliopistossa ja valmistui journalistiksi maineikkaasta hampurilaisesta Henri Nannen -toimittajakoulusta. Vuodesta 2000 lähtien hän on toiminut Die Tageszeitungin palveluksessa ja kirjoittanut sosiaali- ja talouspoliittisista aiheista. Ennen Hyvästit kapitalismille -teosta Herrmann on julkaissut neljä kirjaa, joista suomeksi on ilmestynyt Pääoman voitto. Kasvun, rahan ja kriisien historia.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulrike Herrmann