Kielen elämä (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Finska
Utgivningsdatum
2019-06-12
Förlag
Siltala
ISBN
9789522344106

Kielen elämä E-bok

E-bok,  Finska, 2019-06-12
209
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Mistä suomen kieli on tullut? Miten se on muokkautunut nykyiselleen? Entä minne kielemme on matkalla? Kielen elämä vie lukijan matkalle kielen alkukodista tulevaisuuden digitaalisiin kielimaisemiin. Suomen kielen vuosituhantiset seikkailut paljastavat sekä tuttuja nimiä Agricolasta Lönnrotiin että hykerryttäviä yllätyksiä.

Kirja kertoo suomen kielen menestystarinan. Suurten linjojen lisäksi tarkennetaan kiehtoviin yksityiskohtiin. Miten on mahdollista, että kielemme tulee eri suunnasta kuin geenimme? Miksi Agricolaa seuranneet sukupolvet unohtivat hänet? Miten ihmeessä venäläiset sallivat suomen kielen nousun 1800-luvulla? Ja miksi käytämme edelleen sanaa paratiisi emmekä sanaa onnisto, vaikka esimerkiksi fabriikki ja puustaavi joutuivat väistymään?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lari Kotilainen

  • Monikielisen työyhteisön opas

    Lari Kotilainen, Inkeri Lehtimaja, Eveliina Korpela, Johanna Komppa, Salla Kurhila

    Monikielisen työyhteisön opas tarjoaa suomalaisille työyhteisöille konkreettista apua monikielisten työtilanteiden sujumiseen ja kansainvälisten työntekijöiden suomen kielen oppimisen varmistamiseen. Tarjolla on neuvoja ja malleja sekä pienimuotoi...