Vänd om min längtan (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (138.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Ann-Luise Bertell
Utgivningsdatum
2018-06-08
Förlag
Förlaget M
ISBN
9789523331709

Vänd om min längtan Ljudbok

(4 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2018-06-08

Styckköp

79
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Vi reste från leran, stenarna och de salta sillarna. Vi reste från gräftorna, blåsorna i händerna de få möjligheterna. Vi reste från alla sorgsna ögon som alltid skulle förfölja oss. Vissa av oss reste från händer som försökte hålla oss kvar, andra reste bort från tigandet och ensamheten, det gamla landets faror. Vi visste inte vart vi var på väg, men vi visste att livet från och med nu var nytt varje dag."
Vänd om min längtan är ett utvandrarepos i fickformat, kristalliserat i scener ur Maria Alinas liv. Hon hade en far som dog för tidigt och en mor som kunde vända hästars längtan. Lillebror Jakob drömde om att bli fågel. Storebror Harald ger sig av till Canada, och skickar sedan pengar så den sextonåriga Maria kan följa efter.
En bok om att först i dödens väntrum berätta det mest väsentliga. Om människor om tiger i flera generationer. Om tårar som skall stanna på insidan - fast för läsaren blir det så gott som omöjligt.

"Vänd om min längtan är en Amerikaroman som trollbinder från början till slut. Där man kanske hade väntat sig en utvandrartrilogi bestående av tjocka tegelstenar vänder Ann-Luise Bertell fördomsfritt upp och ner på konventionerna. Hon skriver kort och koncist i berörande och hjärtskärande scener."
SVENSKA YLES LITTERATURPRIS 2016

"En vackert berättad historia med väldig känsla"
YUKIKO DUKE, GOMORRON SVERIGE
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ann-Luise Bertell