Maresi : krönikor från röda klostret (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (144.7 MB)
Språk
Svenska
Serie
Krönikor från Röda Klostret (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Inläsare
Maria Turtschaninoff
Utgivningsdatum
2018-08-31
Förlag
Förlaget M
ISBN
9789523331716

Maresi : krönikor från röda klostret Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2018-08-31
79
Billigast på PriceRunner
Lyssna i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Den tredje boken i Maria Turtschaninoffs fantasyvärld utspelar sig flera generationer efter Arra och Anaché. På en liten ö ligger Röda klostret, en tillflyktsort för förföljda och utsatta flickor och kvinnor från alla de kända länderna. Där bevaras hemlig kunskap om Gudinnan med hennes tre ansikten: Jungfrun, Modern och Haggan.
Maresi är en trettonårig, evigt hungrig flicka som kommit till Klostret fyra år tidigare på flykt undan svälten. Här har hon funnit ett nytt hem, vänner och framför allt böcker i det stora biblioteket i Kunskapens hus. Maresi är eftertänksam och empatisk och tar hand om de yngsta noviserna.
Klostrets fridfulla liv skakas när Jai, en flicka med ett mörkt förflutet anländer till ön. Jai har sett sin far och farbror begrava hennes syster levande och nu är fadern ute efter henne. En dag dyker ett skepp upp vid horisonten. Våldet stiger i land. Maresi måste stiga ut ur böckernas trygga värld och göra det hon är mest rädd för: handla.
Maresi utkommer samtidigt på tre förlag.

År 2014 tilldelades Turtschaninoff Finlandia Junior -priset för romanen Maresi.

Regissören och manusförfattaren Johanna Vuoksenmaa motiverade valet av vinnaren såhär:
"Boken är sträng och mild, våldsam och kärleksfull, poetisk och fylld med handling, inte antingen eller utan både och. Den ingjuter läsaren med vilja, hopp, optimism och uppmuntran att gå mot ljuset, utan rädsla.
Lycka till och god resa önskar jag boken på dess väg mot åtskilliga nya läsare."

Maresi belönades även med Akademiska bokhandelns Skugg-Finlandiapris år 2014 för bäst sålda barn- och ungdomsbok.

Den skenbara lättheten, de vågade sammangyttringarna av element från olika sfärer, allt gjuter hon samman till en spännande, eftertänksam och visionär berättelse. Det är som om myten blev levande igen.
Mia Österlund, Hufvudstadsbladet

På ett plan är den en ganska sorgsen bok om utopin som invaderas, men som det skickligt komponerade litterära verk den är, är berättelsen full av kraft och livslust. ...
Maresi är en bok som sträcker sig långt över en viss genre, över en viss målgrupp. Konstnärligt sätt är den Turtschaninoffs mest helgjutna, den saknar den mångordighet som ofta präglar fantasyn och som gillas av fansen, som vill dväljas länge i sin värld. Stramheten sekunderas sofistikerat av innehållet i Maresi: de som bor på ön är var stund medvetna om världen utanför den, och att de en dag kanske behöver verka där.
Ann-Christine Snickars, Åbo Underrättelser

"Det är otäckt, spännande och engagerande."
Birgitta Fransson, Opsis barnkultur

"I am no storyteller, claims Maresi, this books narrator. I will do my best only to describe what is relevant to my story and leave out everything else. She makes these claims on the first page, but they are disproved on every subsequent one. For Maresi, along with the books Finnish author Maria Turtschaninoff, proves to be a riveting storyteller."
SF Said in The Guardian, January 30th 2016

"This dark, deceptively simple story is a great addition to the growing feminist fantasy genre."
Jasmine Fassl in The Scotsman, March 26th 2016

"A lucid, layered, deeply engaging story."
Imogen Russell Williams in Metro UK, February 22nd 2016

"This is the first book in a very unusual fantasy/fairytale trilogy, bristling with feminism, inner darkness and intellectual questions and has been hugely popular in its native Finland. Atmospheric and dark, it should garner devoted fans here, too."
Sally Morris in The Daily Mail, January 28th 2016
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maria Turtschaninoff