Silver (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
118
Utgivningsdatum
2020-04-09
Förlag
Förlaget M
Dimensioner
195 x 133 x 10 mm
Vikt
148 g
SAB
Hcd.01,u
ISBN
9789523332669

Silver

Häftad,  Svenska, 2020-04-09
212
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  199
Visa alla 1 format & utgåvor
Dagen då Silver bestämde sig för att flytta var en söndag. Antagningsbrevet till universitetet hade kommit för ett par dagar sen. Hon tog med sig sitt te och pocketboken ut på altanen som vette mot söder. Några hundra meter bort låg träsket, vattnet blinkade disigt och stilla mellan trädstammarna. Ett vanligt sötvattenträsk, litet och grunt, men för Silver den enda platsen på jorden. Det är en vacker söndag, men något skaver. Cami.

Camis vassa tunga dagen innan. Den där rynkan mellan ögonbrynen, och kylan hon utstrålade. Det här borde ha varit vännernas sista sommar, men den liknade inte något Silver föreställt sig.

Fyra flick-kvinnor glider mellan tillvaron i en corolla på väg på hemmafest, och vuxenlivet där de tvingas ta ansvar för sina handlingar. Huvudpersonen Silver har flyttat bort från byn, till en stad hon inte känner till. Hon borde leva "det nya livet" men allt känns tomt, och hon och Cami har inte pratat på en hel vecka. I den nya staden finns universitetet, ett tomt kylskåp och Tuukka som sitter på en inglasad balkong uppe på tionde våningen. Kvar i byn finns träsket, Armi och det onda samvetet.

I byn finns också Cami. Cami och Silver har delat det viktigaste sen de var små och varit ett gäng tillsammans med Senja som är alldeles för bra för dem, och Maya som gör allting till en tävling.

Silver är en träffsäker roman om att lösgöra sig från en grupp och för första gången få syn på sig själv. Ylöstalo skriver trovärdigt om flickgäng, vänskap och att lämna landsbygden och sin barndom. Frågan om Silvers ursprung löper som ett dovt stråk under hela historien.

Hanna Ylöstalo (f. 1992) är litteraturvetare, redaktör och skribent, hemma från Sibbo och bosatt i Helsingfors. Silver är hennes debutroman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Silver
 2. +
 3. Jag var här

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag var här av Gayle Forman (storpocket).

Köp båda 2 för 273 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hanna Ylöstalo

 • Hästar

  Vilhelmina Öhman, Hanna Ylöstalo, Ellen Strömberg, Satu Laukkanen

  En antologi om hästar. Fyra finlandssvenska skribenter har skrivit texter utgående från temat hästar. Redaktören för Hästar är Frida Svarvar. Medverkande i antologin är är Satu Laukkanen, Ellen Strömberg, Hanna Ylöstalo och Vilhelmina Öhman. Sara ...