Jinko och det finurliga fröet (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Alla djuren i skogen
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
24
Utgivningsdatum
2020-03-13
Förlag
Förlaget M
Illustratör/Fotograf
Christel Rönns
Dimensioner
197 x 197 x 7 mm
Vikt
202 g
SAB
Hcf
ISBN
9789523332720

Jinko och det finurliga fröet

(2 röster)  |   Läs 2 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2020-03-13
183
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Haren Jinko pysslar med något vid skogbrynet. Vad håller du på med? Frågar björnen Tito. Jinko visar ett litet frö i sin tass. Det här ska jag plantera. Det kommer att växa och bli en morot, säger han stolt. Det där tror jag inte alls på, säger kameleonten Joji från sitt träd. En morot av den där lilla pricken! Du skämtar.

Jinko har fått tag på ett spännande frö. Han sätter fröet i jorden men det händer ingenting. Alla djur i skogen har en åsikt om Jinkos odlingsprojekt. Ska det bli någonting av det här? Den lilla musen Prilla erbjuder sig att gödsla, men det går ändå olidligt långsamt och Jinkos vänner börjar ge upp hoppet. Men Jinko fortsätter att vänta. En dag bestämmer han sig för att dra i blasten men neeeeeej!!!! Det finns ingen morot! Vart har den tagit vägen? Jinko och det finurliga fröet är en viktig liten bok om att tro på sig själv. Läsaren får grundläggande kunskap om att så ett frö och lär sig samtidigt nya spänannde ord. I Christel Rönns kännspaka illustrationer finns alla känslor represeterade. Jinko och hans vänner är glada, hoppfulla, spydiga, arga och olyckliga. Roliga detaljer får både barn och vuxna att le. Och naturligtvis löser sig morotens mystiska försvinnande till slut. Christel Rönns är grafisk formgivare och illustratör som främst jobbar med barnböcker. Hon bor i Helsingfors men sin man, två barn och en hund. Jinko och fröet är den fjärde boken hon både skrivit och illustrerat. Tidigare har hon illustrerat drygt hundra barn-och ungdomsböcker, bland annat serien om Nagu Nalle skriven Henrika Andersson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jinko och det finurliga fröet
 2. +
 3. 50 ljud på bondgården

De som köpt den här boken har ofta också köpt 50 ljud på bondgården (kartonnage).

Köp båda 2 för 377 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Jinko och det finurliga fröet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 3+
  Kaffeläsaren, 8 juni 2020

  Jinko och det finurliga fröet är en söt liten barnbok för barn 3-6 år. I boken får vi följa Jinko som sår ett frö i skogen och alla hans kompisar har åsikter om hans odling. Tiden går och det är en lång väntan för att se om det kommer fram någon morot till slut. Det krävs oändligt med tålamod och det är inte kompisarnas starka sida. Det är roligt att följa med på resan från frö till morot och med alla olika djur som figurerar i boken. Det är kul att se så många olika djurslag som samarbetar m... Läs hela recensionen

 2. Härligt fantasifull

  Haren Jinko har lyckats lägga tassarna på ett morotsfrö som han planterar med stort engagemang. Längtan efter moroten är stor men odlingsprocessen går väldigt långsamt tycker Jinko. Skogens djur hjälper till på olika vis med tips och trix och till slut är det dags att skörda. Men när Jinko drar upp blasten ur jorden så är moroten borta! Vad har hänt?!

  I denna bok får vi under lättsamma former bekanta oss med processen frö till planta. Utöver det är det även en känslosam berättelse o... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Christel Rönns