Familjealbum : minnen, historia, utvikningar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
401
Utgivningsdatum
2021-03-02
Förlag
Förlaget M
Dimensioner
213 x 147 x 27 mm
Vikt
585 g
SAB
Gcdz Groth, Joakim
ISBN
9789523333697
Familjealbum : minnen, historia, utvikningar (häftad)

Familjealbum : minnen, historia, utvikningar

Häftad,  Svenska, 2021-03-02
226
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Familjealbum : minnen, historia, utvikningar Kan levereras innan julafton
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  190
Visa alla 1 format & utgåvor
I Familjealbum återvänder Joakim Groth till berättelsen om sin familj, denna gång i form av personliga minnen och återfunna dokument.

Vi ges en inträngande tidsbild från 60- och 70-talets Helsingfors och en ungdom präglad av föräldrarnas tidiga död händelser som författaren också tidigare skildrat i fiktion och dramatik. Men här är ljuset på scenen skarpare, mera avslöjande, och skildringen förgrenar sig i nya riktningar. Och som alltid när perspektivet är tillbakablickande ställs vi inför frågan hur autentiska våra minnen är. Eller är det bara minnet vi minns?

Men Familjealbum är inte bara ett porträtt av författaren som ung, det skildrar också hans föräldrar och närstående under en tid han själv inte har upplevt. Genom dagböcker, brev och dokument förflyttas vi från inbördeskriget i Lovisa till en ung kvinnas kärlek i krigets Kotka, från de ödeläggande bombningarna i Hamburg till kvinnofängelset i Tavastehus i början av femtiotalet. I denna fängslande väv dramatik, dokumentation och vardagsliv infrias inte alltid förhoppningarna och man får göra så gott det går. "Men vad kan man. Vi är bara mänskor."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Familjealbum : minnen, historia, utvikningar
 2. +
 3. Kärleksbluffen : en självbiografi ur minnen, dagböcker och brev

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kärleksbluffen : en självbiografi ur minnen, da... av Solveig Bergqvist Larsson (kartonnage).

Köp båda 2 för 447 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Joakim Groth

 • Tre bröder

  Joakim Groth

  Joakim Groths roman är en brett upplagd skildring av tre bröder i ett helsingforsiskt 70- och 80-tal. I en miljö dominerad av politik, kärlek och litteratur etablerar sig två av bröderna inom konsten. Holger blir författare, Enar teaterregissör. D...