Storm över S:t Petersburg (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
219
Utgivningsdatum
2021-08-04
Förlag
Förlaget M
Dimensioner
216 x 153 x 20 mm
Vikt
366 g
SAB
Hcd
ISBN
9789523333918

Storm över S:t Petersburg

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2021-08-04
245
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Storm över S:t Petersburg handlar om de två finländska aktivisterna Ebba och August Stenberg. Syskonen tar tåget till det ryska imperiets huvudstad med uppdrag att mörda Finlands ministerstatssekreterare Constantin Linder. Året är 1905 och Linder är en av storfurstendömet Finlands mäktigaste män eftersom det är han som inför tsaren i S:t Petersburg föredrar alla ärenden som gäller Finland.

I Helsingfors har den hårda kärnan bland självständighetsförespråkarna organiserat sig till väpnad kamp. Två uppseendeväckande mord har redan utförts: Eugen Schauman har skjutit generalguvernören Nikolaj Bobrikov och Lennart Hohenthal prokuratorn Eliel Soisalon-Soininen. De politiska morden har dock inte lättat på det ryska förtrycket, snarare tvärtom.

Vi läser idag om terrorism i olika hörn av världen för drygt 100 år sedan var många finlandssvenskar inblandade i en likartad verksamhet i kampen för ett självständigt Finland. När politik och diplomati inte gav resultat kunde kanske våld göra det ... I S:t Petersburg får Ebba och August hjälp av sina ryska kamrater, för attentatet mot Linder kräver både lokalkännedom, spaning och kunskap i hur man bygger bomber.

Anders Mårds roman är en thriller skriven med stor kunskap om miljöerna i det förrevolutionära S:t Petersburg. Den utspelar sig mot en historisk fond som existerat även om syskonen Ebba och August och deras resa till tsarens metropol är fiktion.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Storm över S:t Petersburg
  2. +
  3. Tro mig när jag ljuger

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tro mig när jag ljuger av Ellen G Simensen (inbunden).

Köp båda 2 för 349 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Mård

  • Vägen heter Ryssland : en resa från S:t Petersburg till Moskva

    Anders Mård

    Vart är Ryssland på väg? Anders Mård, finlandssvensk journalist, gift och bosatt i S:t Petersburg är lika orolig som vi andra. Förr kände han sig välkommen i Ryssland, idag får han allt oftare en känsla av att han och familjen borde flytta till Fi...