Öppna lådor (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2021-08-16
Förlag
Förlaget M
Dimensioner
205 x 133 x 15 mm
Vikt
280 g
SAB
Lz Lönnfors, Per-Erik
ISBN
9789523333956
Öppna lådor (häftad)

Öppna lådor

Häftad Svenska, 2021-08-16
59 219 Du sparar 160 kr!
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
 

Per-Erik Lönnfors bok om kvinnan han var gift med i närmare femtio år till hennes död 2008, fick sin början i att han vågade öppna en fil på datorn som hustrun hade lämnat efter sig. Texterna hon skrivit visar sig bestå av episoder ur hennes liv allt från barn- och ungdomen i New York till senare öden i Helsingfors och Finland. Per-Erik får genom berättelserna uppleva sin hustru Pearl på nytt, och blir bekant med sidor hos henne han aldrig förr känt till.

Hustruns liv inspirerar författaren att minnas sitt eget. Från de anspråkslösa förhållandena under uppväxten i Fredriksberg i Helsingfors till allt mer betydande positioner i arbetslivet både i Finland och i USA. Perioden som vd först för Hufvudstadsbladet och senare för Finska notisbyrån innebar att hustrun fick axla mycket av ansvaret för familjen, men så småningom skapade hon sig sitt eget liv som universitetslärare i Helsingfors. Vi får ta del av hennes färggranna släkt, där det ingår både cypriotiska, chilenska och judiska inslag det sistnämnda något som kom att mötas av fördomar i de förment toleranta finlandssvenska kretsarna.

Öppna lådor är en skildring av ett långt och kärleksfullt äktenskap, människor och miljöer som för länge sedan försvunnit och inte minst därför ter sig så magiska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Öppna lådor
  2. +
  3. Den förbannade optimisten Ernst Wigforss

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den förbannade optimisten Ernst Wigforss av Henrik Arnstad (inbunden).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Per-Erik Lönnfors

  • Vi skall alltid ha Jekaterinburg

    Per-Erik Lönnfors

    Så förflöt min första ensamma sommar, i en tomhet nödtorftigt fylld av enstaka famljeceremonier, seminarieresor och besök av utländska vänner - de inhemska var sysselsatta med sina familjer.Det hjälpte inte att jag rakade mig varje morgon, och reg...