Dessa himlar kring oss städs (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (130.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Elisa Makarevitch
Utgivningsdatum
2021-09-01
Förlag
Förlaget M
ISBN
9789523334304

Dessa himlar kring oss städs Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2021-09-01
196
Billigast på PriceRunner
Lyssna i Bokus Reader för iOS och Android
Dessa himlar kring oss städs är en familjehistoria i fragment, sedd genom en flyktig sextonårings ögon.

Katarina är sexton år när hon inte står ut längre, och går ombord på ett lastfartyg och diskar sig till London. Den dag hon stiger in i Ronnies fotoaffär ändras allt. Och sedan dyker Hannes upp.

Efter många om och men återvänder Katarina till Finland där hennes familjehistoria vecklas ut, och skönjer den ena hemligheten efter den andra. Storasyster Helena vet allt, och Katarina lyssnar. En frisk dunst av jord och djur drar genom berättelsen - på något vis hör allt ihop.

När Mikaela Strömbergs debutroman utkom år 1999 blev den Finlandiaprisnominerad med motiveringen: "Den formella och språkliga medvetenheten är så övertygande att man här anar en nyskapande röst i den starka finlandssvenska berättartraditionen."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mikaela Strömberg

  • Rågången

    Mikaela Strömberg

    Git Laudrup har länge levt ett stabilt medelklassliv i Esbo. En viss tristess har smugit sig in i tillvaron - hon har arbetat som lantmätare väldigt länge, och då hon erbjuds VD-posten på Brödraförbundet tackar hon ja. Det nya jobbet visar sig var...

  • De vackra kusinerna

    Mikaela Strömberg

    Du och dina vackra kusiner låg och njöt i kvällssolen, på den stora stenen nere vid forsen. Ni låg utsträckta som om ni lika gärna kunnat befinna er på en riviera, hur lättjefulla som helst i era parisiska baddräkter. Och ni rökte och lät tårna vi...