Från barrikaderna till bankvärlden : ett slags dagböcker 1952-1992 (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-06-27
Förlag
Förlaget M
ISBN
9789523334489

Från barrikaderna till bankvärlden : ett slags dagböcker 1952-1992 E-bok

E-bok,  Svenska, 2022-06-27

Styckköp

149
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Som ung ville Björn "Nalle" Wahlroos göra revolution. Men det blev inte på barrikaderna utan i finansvärlden Wahlroos åstadkom den största omvälvningen.

Bankmannen Björn Wahlroos skildrar här sina första fyra decennier från födseln 1952 till 1992, då han lämnade jobbet som vice vd på Föreningsbanken och grundade investeringsbanken Mandatum. Wahlroos bjuder bland annat på anekdoter om sin omtalade, upproriska ungdom. Texten bygger på hans egna dagboksanteckningar.

Efter att ha lämnat den akademiska världen bakom sig var Wahlroos på 1980-talet i full färd med att förnya Finlands finansliv. Här, i den första delen av sina memoarer, beskriver han de omtalade Kouri-affärerna, det nya Nokias födelse och många andra finansstrider. Som 40-åring hade Wahlroos redan gått igenom många livsskeden - en radikal ungdom, en professorstjänst på universitetet och en karriär i bankvärlden. Det var återigen dags att lösgöra sig från det gamla och gå vidare, trots att Finland plågades av lågkonjunktur och framtiden låg höljd i dimma.

Berättelsen är från verkligheten, men har komponenter man kan kräva av en fullfjärdrad finansthriller.
-Svenska dagbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Björn Wahlroos