En morgontrött fågelskådares år (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2022-02-15
Förlag
Förlaget M
Dimensioner
216 x 146 x 22 mm
Vikt
376 g
SAB
Ugg
ISBN
9789523334595
En morgontrött fågelskådares år (inbunden)

En morgontrött fågelskådares år

Inbunden Svenska, 2022-02-15
245
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Den morgontrötta fågelskådaren är tillbaka. Ett drygt decennium efter hans första bekännelser återkommer han med berättelser om nya fågelmöten under ett märkligt år dominerat av en global pandemi. Det första han ser i januari är en tallbit och en duvhök det sista han skådar i december är en bergand och en talltita.

Fågelskådaren ser ovanliga och vanliga arter och låter sig på nytt överraskas av hur märkliga och komplexa varelser fåglarna är. Han berättar om lyckan att se en lappuggla i det tidiga gryningsljuset på ängslycka inne i skogen, om hur han var nära att krocka med en varfågel på Gotland och om varför han behöver hjälp med att hitta brandkronad kungsfågel. Och han avslöjar vilken fågel som är hans absoluta favorit.

Den morgontrötta fågelskådaren kämpar vidare med sitt fågelberoende. Läget har inte blivit bättre: han har nu även gått ner sig i fototräsket, trots tidigare löften om att aldrig skaffa kamera.

En morgontrött fågelskådares år är en berättelse om en fågelskådares relation till fåglar och naturen under ett år präglat av pandemi och klimatkris. Lars Sund låter oss uppleva naturens under, men han varnar också för att tro att allt fortsätter som förut. De illavarslande tecknen har blivit fler, och på värmen följer kallsvetten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En morgontrött fågelskådares år
  2. +
  3. Stockholmsfåglar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stockholmsfåglar av Tore Janson (inbunden).

Köp båda 2 för 501 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Sund