Hur jag gick på bio och aldrig kom tillbaka (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
394
Utgivningsdatum
2022-09-02
Förlag
Förlaget M
Dimensioner
210 x 138 x 24 mm
Vikt
484 g
SAB
Ima,Hc.04
ISBN
9789523334731
Hur jag gick på bio och aldrig kom tillbaka (häftad)

Hur jag gick på bio och aldrig kom tillbaka

Häftad,  Svenska, 2022-09-02
234
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I essäsamlingen Hur jag gick på bio och aldrig kom tillbaka skriver förläggaren och filmkritikern Sara Ehnholm Hielmom filmerna och drömmarna som format henne.

Berättelsen börjar på Kaliforniens gyllene beacher där drömfabriken och skönhetsdyrkan blir en oupplöslig del av hennes kropp. Från de kaliforniska gudmödrarna Pauline Kael, Susan Sontag, Joan Didion och Eve Babitz som kompromisslöst ägnat sig åt att vittna om sin tid och åt konsten lär sig Ehnholm Hielm att se, känna, slita och kräva. Inför hennes blick, över decennierna, förändras filmerna. Pianot av Jane Campion får henne att se sig själv för första gången och Antichrist av Lars von Trier är den första film hon önskar att hon aldrig nånsin sett.

Över åren börjar den amerikanska drömmen te sig alltmer världsfrånvänd. Kroppen åldras ovillkorligen, och kvinnor och flickor börjar ta allt med plats på dukarna. Vad har hänt med kärleksberättelsen i vår tid? Och ännu viktigare: vad står på spel, om man ägnar allt man kan och allt man är åt filmerna, åt drömmarna?

Sara Ehnholm Hielm skriver personligt och initierat. Hon tar ner de drömmar som format hennes liv och skriver mot en plats hon inte trodde fanns.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hur jag gick på bio och aldrig kom tillbaka
  2. +
  3. När postmodernismen kom till Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt När postmodernismen kom till Sverige av Johan Lundberg (inbunden).

Köp båda 2 för 313 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sara Ehnholm Hielm

  • Och hjärtat, det var mitt

    Sara Ehnholm Hielm

    BELÖNADES MED SVENSKA YLES LITTERATURPRIS 2018! Och hjärtat, det var mitt är en personlig essäbok om att leva skrivande och att skriva för att känna sig levande. Framförallt är det en berättelse om att försöka förverkliga en dröm, om att äntligen ...